Cele mai citite
 


Harghita: Spitalele din judeţ primesc fonduri pentru investiţii
miercuri, 28 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Toate spitalele harghitene vor primi fonduri de investiţii de la Ministerul Sănătăţii, banii urmând să fie folosiţi pentru realizarea unor proiecte urgente.
Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, că Ministerul Sănătăţii va aloca spitalelor din judeţ 4,3 milioane de lei. Cea mai mare sumă, 1,8 milioane de lei, va ajunge în conturile Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, în vreme ce Spitalul municipal din Odorheiu Secuiesc va primi 1,34 milioane de lei. Borboly Csaba a spus că 610.000 de lei au fost alocaţi Spitalului de psihiatrie din Tulgheş, 380.000 de lei vor fi repartizaţi Spitalului din Gheorgheni, iar 200.000 de lei va primi spitalul din Topliţa.

Prezenţi la conferinţa de presă, directorii spitalelor au afirmat că banii vor fi folosiţi pentru demararea unor proiecte de investiţii de care unităţile sanitare au mare nevoie.

Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, dr. Demeter Ferenc, a spus că din fondurile alocate de minister va începe modernizarea şi reabilitarea blocului operator, construit în anii '70 şi reabilitarea termoenergetică a clădirii centrale, a cărei izolaţie este 'dureros de îmbătrânită'.

Directorul Spitalului municipal din Odorheiu Secuiesc, Lukacs Antal, a precizat că banii primiţi de la Ministerul Sănătăţii vor fi folosiţi pentru începerea reabilitării şi modernizării sistemului de apă şi canalizare, pentru reabilitarea secţiei exterioare de pneumologie de la Praid şi pentru consolidarea acoperişului clădirii de anatomie patologică.

La rândul său, managerul Spitalului din Gheorgheni, Jeszensky Geza, a spus că fondurile alocate vor fi folosite pentru modernizarea secţiei de boli infecţioase, care deserveşte tot nordul judeţului, iar directorul Spitalului din Topliţa, Savu Cătană, a precizat că banii sunt destinaţi reabilitării termice.

Directoarea Spitalului de Psihiatrie din Tulgheş, Veronika Csibi, a menţionat că urmează să folosească sumele alocate pentru modernizarea blocului alimentare, repararea şarpantei, reabilitarea sistemului de apă potabilă şi racordarea spitalului la sistemul de canalizare al comunei.

Managerii tuturor spitalelor din judeţ au precizat că banii nu sunt suficienţi pentru finalizarea proiectelor, dar şi-au exprimat speranţa că vor reuşi să mai acceseze şi alte fonduri.

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a vizitat, pe 9 şi 10 aprilie, toate spitalele din judeţ, unde le-a prezentat cadrelor medicale proiectele importante ale mandatului său.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Investiţii în sistemul sanitar şi programe de sănătate susţinute de Consiliul Judeţean Consiliul Judeţean Harghita susţine, în 2011, mai multe programe de sănătate şi derulează proiecte de investiţii în sistemul sanitar, finanţate din diverse fonduri.
Harghita: Începe reabilitarea a patru secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc Patru secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc vor intra, de săptămâna viitoare, într-un proces de reabilitare, care va dura aproximativ două luni.
Harghita: Spitalele din Miercurea Ciuc şi Tulgheş, preluate de Consiliul Judeţean Consiliul Judeţean Harghita a preluat, vineri, managementul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc şi al Spitalului de Psihiatrie din Tulgheş, evenimentul având loc într-un cadru festiv.
Clădirea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc va fi extinsă Clădirea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc va fi extinsă pe verticală, lucrările urmând să înceapă în această primăvară, după finalizarea procedurilor de achiziţie publică.
Harghita: Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc are nevoie de un RMN Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc are nevoie de un aparat de Rezonanţă Magnetică Nucleară (RMN), atât pentru noua secţie de neurochirurgie care urmează să se înfiinţeze, cât şi pentru pacienţii care sunt nevoiţi să meargă în judeţele învecinate pentru o astfel de investigaţie.
Harghita: La Spitalul Judeţean de Urgenţă se amenajează o sală de naştere alternativă Miercurea Ciuc, 4 ian /Agerpres/- Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc va dispune, în curând, de o sală de naştere alternativă, în prezent fiind efectuate ample lucrări de modernizare şi extindere.