Cele mai citite
 


Alba: Spitalul din Abrud, reabilitat cu fonduri europene
miercuri, 28 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul din oraşul Abrud va beneficia de o finanţare europeană nerambursabilă de peste un milion şi jumătate de lei pentru reabilitare şi modernizare, prin Programul Operaţional Regional.
Proiectul este primul de acest gen contractat în Regiunea Centru în cadrul domeniului de intervenţie 'Reabilitarea, modernizarea şi echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate'. Contractul va fi semnat miercuri, la Alba Iulia, de directorul general al Agenţiei de Dezvoltare Regională Centru, Simion Creţu, şi primarul oraşului Abrud, Tiberiu Raţiu.

Spitalul din Abrud va beneficia astfel de finanţare nerambursabilă pentru reabilitare şi modernizare, în urma implementării proiectului 'Modernizare, reabilitare şi echipare corp clădire Ambulatoriu de spital Abrud'. Contractul de finanţare are o valoare totală de aproape două milioane lei, din care suma nerambursabilă este de peste 1,5 milioane de lei.

Lista specializărilor propuse spre a beneficia de fonduri nerambursabile în Ambulatoriul de la Spitalul din Abrud sunt Pediatrie, Obstetrică-Ginecologie, Chirurgie generală, ORL, Medicină internă, Recuperare.

Durata de implementare a proiectului este de opt luni, principalele lucrări efectuate fiind înlocuirea tâmplăriei interioare şi exterioare, înlocuirea acoperişului clădirii, recompartimentări încăperi conform normelor sanitare corespunzătoare cerinţelor UE şi construire rampe acces persoane cu handicap.

În plus, prin proiect vor fi achiziţionate echipamente moderne de diagnostic: aparat analizator pentru laboratorul de ambulatoriu, aparat videoendoscopic, aparat combină electro-terapie, analizator biochimic, autoclav laborator, electrocardiograf, ecograf şi generator oxigen.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Contractul de finanţare pentru reabilitarea ambulatoriului Spitalului Judeţean Harghita, semnat Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc va fi reabilitat şi dotat din fonduri europene, după ce Consiliul Judeţean Harghita a câştigat un important proiect în cadrul Programului Operaţional Regional.
Peste 380 milioane de euro din fondul european Regio pentru proiecte în Regiunea Centru Cele 1.083 proiecte depuse de către autorităţi, firme şi ONG-urile din judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu (Regiunea de Dezvoltare Centru) au solicitat fonduri nerambursabile prin Programul Operaţional Regional - Regio în valoare de 386,23 milioane euro, se arată într-un comunicat...
Harghita: Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, reabilitat din fonduri europene Un număr de 14 cabinete de ambulatoriu din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc vor fi reabilitate din fonduri europene, după ce Consiliul Judeţean (CJ) Harghita a câştigat un proiect în cadrul Programului Operaţional Regional.
Bihor: Ambulatoriu reabilitat din fonduri europene, inaugurat de ministrul Sănătăţii Oradea, 11 sep /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a inaugurat sâmbătă noua policlinică de la Spitalul Clinic Municipal Oradea, reabilitată şi modernizată printr-o investiţie de peste 4,4 milioane de lei, proiect derulat de Primăria Oradea, prin Programul Operaţional Regional.
ISU Alba, implicat în derularea a două proiecte cu fonduri europene Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă 'Unirea' Alba este implicat în derularea a două proiecte cu fonduri europene, având ca obiective îmbunătăţirea managementului şi gestionării eficiente a situaţiilor de urgenţă şi creşterea siguranţei cetăţenilor, a declarat, joi, inspectorul şef al ISU, colonel...
Prahova: Proiecte cu fonduri europene în valoare de peste 50 de milioane de lei, semnate la Ploieşti Ploieşti, 7 mai /Agerpres/- Două proiecte finanţate din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional (POR) 2007-2013 au fost semnate, luni, la Ploieşti, de directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Sud Muntenia, Liviu Muşat, valoarea acestora depăşind suma de 50 de milioane de lei.