Cele mai citite
 


Celebrul arhitect brazilian Oscar Niemeyer, spitalizat la Rio
vineri, 30 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Arhitectul brazilian Oscar Niemeyer /102 ani/ era spitalizat în continuare - miercuri, la Rio de Janeiro - din cauza unei infecţii urinare, fără se se poată aproxima o dată a ieşirii sale din spital, informează AFP, citând o responsabilă în spitalul Samaritano.
El a fost internat duminică după-amiază şi se află sub tratament cu antibiotice, a declarat ataşata de presă a spitalului. 'Starea sa este stabilă, el respiră fără ajutorul aparatelor, dar deocamdată nu se prevede externarea sa din spital', a adăugat ea.

În septembrie 2009, arhitectul petrecuse 24 de zile în acelaşi spital după ce fusese operat în două rânduri în urma unor dureri abdominale acute.

Cunoscut în lumea întreagă pentru clădirile proiectate în Brasilia, capitala futuristă a Braziliei, inaugurată în 21 aprilie 1960, Niemeyer a fost marele absent la festivităţile care au marcat săptămâna trecută împlinirea a 50 de ani de la acel eveniment. O problemă la una din verterbre l-a împiedicat să participe.

Născut în 15 decembrie 1907, la Rio de Janeiro, Oscar Niemeyer a conceput peste 600 de proiecte arhitecturale în lumea întreagă în cei peste 70 de ani de carieră. Construcţiile sale se disting prin linii curbe, pe care le-a definit el însuşi ca fiind un 'omagiu adus corpului femeii braziliene'.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacteria E.coli poate provoca infecţii urinare (studiu) Bacteria intestinală E.coli poate ajunge prin uretră până la vezică şi provoca infecţii urinare ''dureroase", potrivit unui studiu realizat de un grup de cercetători de la Universitatea din Basel (Elveţia) şi publicat de revista Nature Communications, relatează EFE.
Brăila: Peste 50 de infecţii nosocomiale înregistrate în ultimul an la Spitalul Judeţean de Urgenţă, potrivit DSP Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Brăila a înregistrat, în perioada mai 2015 - aprilie 2016, 54 de cazuri de infecţii nosocomiale (n.r. intraspitaliceşti), potrivit unei situaţii făcute publice joi de directorul Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, Gabriel Ciochină.
Tratamente naturiste pentru infecţii urinare Infecţiile urinare sunt printre cele mai întâlnite afecţiuni atât în rândul femeilor, cât şi al bărbaţilor.
Microbi rezistenţi la antibiotice în carnea de pasăre din Austria (studiu) Organizaţia austriacă pentru protecţia mediului, Global 2000, a testat patru producători locali de carne de pasăre şi a ajuns la un rezultant şocant: toate testele efectuate au arătat că puii prezentau urme de microbi rezistenţi la antibiotice precum MRSA (Staphylococcys Aureus rezistent la meticilină)...
Un pansament care îşi schimbă culoarea când detectează infecţii, util în lupta împotriva rezistenţei la antibiotice Un pansament medical care îşi schimbă culoarea atunci când detectează infecţie ar putea reduce utilizarea inutilă a antibioticelor, spun oameni de ştiinţă de la Universitatea Bath din Marea Britanie, informează BBC.
Alegerea corectă în tratamentul infecţiilor urinare: Între rezistența bacteriană şi riscul de dismicrobisme Infecțiile tractului urinar constituie o problemă de sănătate serioasă și afectează anual milioane de oameni din întreaga lume. Într-un top al celor mai frecvente infecții, statisticile mondiale pozitionează infecțiile urinare pe locul doi, după cele respiratorii.