Cele mai citite
 


Dolj: Personal medical bătut în spital de o banda de romi
vineri, 30 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un medic şi două asistente de la Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova au fost bătuţi, în noaptea de miercuri spre joi, în secţia de terapie intensivă a spitalului de un grup de romi furioşi că o rudă le-a decedat în urma unui stop cardio-respirator.
Reprezentanţii firmei care asigură paza unităţii spitaliceşti susţin că paznicii nu au putut să facă faţă numărului mare de romi care au venit să-şi ia ruda acasă, motiv pentru care a fost solicitată intervenţia poliţiei.
Directorul medical al SJU Craiova, Ilie Preda, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că romii au fost iritaţi de faptul că trebuiau să aştepte până când medicii întocmeau actele de deces, motiv pentru care au luat mortul cu pat cu tot şi au plecat cu el.
''A avut loc un incident în spital în urma căruia rudele unui pacient care a decedat din cauza unui stop cardio-respirator au agresat fizic şi verbal un medic şi două asistente medicale. Am înţeles că uneia dintre asistente i-a fost smuls şi un cercel din ureche. Se pare că oamenii erau îndureraţi, pentru că îşi pierduseră o rudă, un bărbat, în urma unui stop cardio-respirator. Pacientul a fost în stare foarte gravă, medicii l-au resuscitat, dar şansele de supravieţuire erau minime. Aparţinătorii au venit să îl ia acasă şi nemulţumiţi că trebuiau să aştepte să se finalizeze documentele au agresat cadrele medicale', a declarat directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenta Craiova.
Reprezentanţii firmei de pază susţin că cei doi gardieni au fost pur şi simplu luaţi cu asalt de cele peste 30 de persoane.
'Noi asigurăm paza pe respectivul sector cu doar doi agenţi care au încercat să intervină, dar au fost luaţi cu asalt de numărul mare de persoane, fiind depăşiţi numeric. Numărul agresorilor a fost de peste 30, iar noi am fost nevoiţi să solicităm intervenţia poliţiei', a declarat Valentin Oprea, patronul firmei care asigură paza Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova.
IPJ Dolj demarează o anchetă în acest caz.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dolj: Anchetă epidemiologică la SJU Craiova după ce au fost rapotate şase cazuri de de infecţie cu Clostridium difficile Direcţia de Sănătate Publică Dolj a demarat o anchetă epidemiologică la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova după ce au fost raportate existenţa în luna septembrie a şase cazuri de infecţie cu Clostridium difficile, considerat drept principalul agent etiologic al sindromului diareic după terapie cu ...
Dolj: CJ investeşte peste 12,5 milioane de euro pentru modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova Consiliul Judeţean Dolj scoate la licitaţie, începând de luna viitoare, lucrările pentru construirea unei clinici de cardiologie intervenţională şi chirurgie cardiovasculară şi extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Craiova, proiecte ce depăşesc 12,5 milioane de euro.
Dolj:Secţii ale Spitalului Judeţean, închise temporar de DSP din cauza unei infecţii nozocomiale Craiova, 7 oct /Agerpres/ - Direcţia de Sănătate Publică Dolj a dispus suspendarea temporară a trei secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova pentru igienizare şi dezinfecţie finală, în urma unei anchete epidemiologice efectuate după ce spitalul a raportat pentru luna septembrie mai multe...
Olt: Posibile disfuncţionalităţi în cazul pacientei obeze decedate Slatina, 1 aug /Agerpres/ - Femeia de 240 de kilograme din Drăghiceni, care a decedat la spital la Craiova, a stat în ambulanţă, în cursul nopţii trecute, o oră şi treizeci de minute pentru a fi trasportată de la UPU Slatina la UPU Craiova, deşi era în stare foarte gravă.
Anchetă în cazul unui tânăr decedat la Spitalul 'Victor Babeş' din Craiova; rudele au sesizat Parchetul Familia unui bărbat de 35 de ani din comuna doljeană Galicea Mare, care a decedat în urmă cu aproape o lună la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, după ce fusese internat la Spitalul de Boli Infecţioase ''Victor Babeş'' din localitate cu diagnosticul tuberculoză, acuză medicii că nu l-au tratat co...
Dolj: Fiica fostului poliţist Nelu Gruia a fost externată Craiova, 20 apr /Agerpres/ - Fiica fostului poliţist Nelu Gruia, care în urmă cu o săptămână a fost împuşcată de tatăl său, a fost externată marţi seara din spital, după ce medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova au considerat că aceasta se poate recupera în continuare la domiciliu.