Cele mai citite
 


Vaslui: Avocaţii şi notarii au datorii la bugetul de sănătate
vineri, 30 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproape 60 de avocaţi şi notari din Vaslui figurează în prezent cu restanţe de peste 210.000 de lei la bugetul de sănătate, în unele cazuri restanţele având o vechime de cinci ani.
'În evidenţele noastre sunt, la ora actuală, 66 de avocaţi, iar dintre aceştia 49 au datorii la bugetul asigurărilor de sănătate, majoritatea de ordinul miilor de lei. Există cazuri în care suma datorată este de aproape 20.000 de lei. Pe lista datornicilor avem şi şase notari publici. Aici cea mai mare restanţă, cu tot cu majorările de întârziere la plată, depăşeşte 61.000 de lei', a declarat, joi, directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui, Maria Vlasici.
Reprezentanţii CJAS afirmă că nu au reuşit în tot acest timp să recupereze nimic din totalul datoriilor din cauză că restanţierii nu au niciun bun trecut pe numele lor.
'La avocaţi, de exemplu, nu avem ce să executăm silit ca să recuperăm debitele. Nu au casă, maşină, conturi sau sediul cabinetului unde îşi desfăşoară activitatea. Toate bunurile sunt pe numele altor persoane. Noi am trimis nenumărate somaţii la datornici, dar fără rezultat', a mai spus Maria Vlasici.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Casa de Asigurări de Sănătate are datorii de 36 de milioane de lei la farmaciile din judeţ Directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, Daniel Bondoc, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că instituţia pe care o conduce trebuie să achite suma de 36 de milioane de lei către farmaciile din judeţ, reprezentând restanţe din anii 2009 şi 2010.
Conducerea CJAS Vaslui despre reducerile salariale: Trebuie făcute economii, dar nu neapărat la salarii Preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui, Simona Polak a declarat vineri, după ce conducerile spitalelor din Vaslui şi Bârlad au anunţat o serie de măsuri de reducere a cheltuielilor de personal, că în unităţile spitaliceşti se impun economii, dar nu neapărat la salarii.
Caraş-Severin: Datorii ale CJAS, pentru programele naţionale de sănătate Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Caraş-Severin înregistrează, la această dată, obligaţii de plată restante la furnizorii de medicamente, pentru boli cronice utilizate în programele naţionale cu scop lucrativ, în sumă de aproape 4 milioane lei.
Brăila: Datorii de peste 21 milioane lei la furnizorii de servicii medicale şi medicamente Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Brăila are datorii de peste 21 milioane lei la furnizorii de servicii medicale şi medicamente, potrivit informaţiilor furnizate de directorul instituţiei, Luciana Boboc.
Vaslui: Restanţe de două luni la tichetele de masă pentru salariaţii Spitalului de Urgenţă Bârlad Angajaţii Spitalului de Urgenţă "Elena Beldiman" din Bârlad nu şi-au primit tichetele de masă aferente ultimelor două luni, deşi conducerea casei judeţene de asigurări de sănătate spune că a decontat servicii medicale pentru spitalul bârlădean.
Galaţi: Peste 170 de avocaţi şi notari au restanţe de peste 600.000 lei la plata asigurărilor de sănătate Preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi, Olimpia Buzia, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că 165 de avocaţi şi 14 notari aveau la data de 30 septembrie, datorii de peste 600.000 lei la plata contribuţiilor către fondul asigurărilor de sănătate de stat.