Cele mai citite
 


Antibiotice SA - unitate de interes strategic, susţine Gheorghe Nichita
joi, 12 martie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Iaşi, 12 mar /Agerpres/ - Primarul municipiului Iaşi, social-democratul Gheorghe Nichita, a afirmat, joi, că fabrica de medicamente Antibiotice SA va fi declarată societate de interes strategic.

Nichita a susţinut, într-o conferinţă de presă, că fabrica de antibiotice din Iaşi, unica de profil din România, va intra în subordinea Ministerului Sănătăţii, după ce AVAS îi va transfera acţiunile pe baza unei hotărâri de guvern. Acest demers va fi urmat de un altul, afirmă Nichita, de declarare a Antibiotice SA drept unitate de interes strategic.

Potrivit primarului, profitul fabricii de antibiotice va putea fi reinvestit, iar cei 1.500 de angajaţi nu vor risca să fie disponibilizaţi.
În altă ordine de idei, Gheorghe Nichita a anunţat că specialiştii din cadrul AVAS şi cei de la Ministerul Sănătăţii lucrează la un proiect privind înfiinţarea Companiei Naţionale a Medicamentului, care va funcţiona în subordinea Ministerului Sănătăţii. AGERPRES/(Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII ÎN JUDEŢE Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Corespondenţi în săptămâna 9-13 mai
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 11 - 15 iulie:
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 9 - 13 mai:
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Casa de Pensii Bucureşti primeşte cereri pentru bilete de tratament Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti primeşte, în această perioadă, cereri de acordarea biletelor de tratament pentru acest an.
Iniţiativă legislativă pentru fonduri pentru sănătate Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Un Comitet de Iniţiativă Legislativă Cetăţenească a început strângerea de semnături de la pacienţi pentru creşterea fondurilor alocate sănătăţii.