Cele mai citite
 


Bistriţa-Năsăud: Singurul medic de familie dintr-o comună, găsit mort în cabinet
vineri, 30 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Singurul medic de familie din comuna Leşu, judeţul Bistriţa-Năsăud, a fost găsit mort în cabinet de pacienţii veniţi la consultaţii, care s-au impacientat când doctorul nu le-a deschis uşa şi nu a răspuns la telefon.
Adrian Stancovici, în vârstă de 51 de ani, avea cabinet medical în Leşu de 23 de ani şi, deşi deţinea un apartament în Bistriţa, rămânea în timpul săptămânii să doarmă în locuinţa de serviciu din comună.
Din primele informaţii, se pare că bărbatul ar fi suferit un infarct.
'L-au găsit ieri după-masă (miercuri - n.r.) pacienţii, care au spart uşa pentru că medicul nu mai ieşea la consultaţii. Ultima oară când am vorbit cu el a fost luni seara. L-am văzut bolnav şi l-am rugat să meargă la medic, dar nu a acceptat. Şi asistenta medicală l-a văzut mai obosit. Nu se simţea bine nici fizic, nici psihic', a declarat pentru AGERPRES primarul comunei Leşu, Nicolae Lupşan.
Medicul avea, potrivit site-ului Casei Judeţene a Asigurărilor de Sănătate, 1.967 de asiguraţi pe listă, dar toţi cei peste 3.000 de locuitori ai comunei apelau la serviciile sale, în caz de nevoie.
În prezent, comuna Leşu a rămas fără medic de familie, iar primarul crede că sunt puţine şanse ca postul să se ocupe repede, având în vedere că este vorba despre o localitate din mediul rural.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Concluziile unui raport DSP Vaslui - asistenţă medicală primară precară, criză de medici de familie Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a prezentat, miercuri, în cadrul Şedinţei Grupului de Dialog Civic, un raport privind situaţia cabinetelor de medicină de familie din judeţul Vaslui, concluzionând că asigurarea asistenţei medicale primare este una precară.
Bistriţa-Năsăud: Primul serviciu de ambulanţă privat din judeţ, înfiinţat de către Asociaţia "Filantropia Ortodoxă" Asociaţia "Filantropia Ortodoxă" din Bistriţa a inaugurat, marţi, în prezenţa mitropolitului Clujului, Andrei, un serviciu privat de ambulanţă - proiect unic atât în Patriarhia Română, cât şi la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud.
Bistriţa-Năsăud: Angajaţii spitalelor din Bistriţa şi Beclean nu au intrat în grevă; protest doar la Năsăud Angajaţii Spitalului de Urgenţă Judeţean (SJU) Bistriţa şi cei ai Spitalului Orăşenesc Beclean, care sunt membri de sindicat, nu au întrerupt miercuri activitatea, deşi fusese anunţată grevă de avertisment între orele 08,00 - 10,00 la nivelul Federaţiei Sanitas, singurii care au protestat fiind cei de...
Bistriţa-Năsăud: Noul bloc operator al Spitalului de Urgenţă Bistriţa, inaugurat după o investiţie de 6,5 milioane euro Noul bloc operator al Spitalului de Urgenţă Judeţean din Bistriţa a fost inaugurat vineri, la un an de la demararea lucrărilor care au costat aproximativ 6,5 milioane de euro, finanţarea fiind asigurată în proporţie de 75% de la Guvern şi 25% din bugetul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud.
Bistriţa-Năsăud: Spitalul din Teaca, transformat în azil de bătrâni, ar putea fi preluat de CJ Consilierii judeţeni ai PSD şi PNL au decis să înainteze Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud un proiect de hotărâre prin care spitalul din comuna Teaca, recent desfiinţat de Ministerul Sănătăţii, să fie preluat de autoritatea judeţeană, potrivit unui comunicat de presă remis miercuri AGERPRES.
Bistriţa-Năsăud: Instituţiile deconcentrate îmbrăţişează regionalizarea, dar au şi temeri Reprezentanţii instituţiilor deconcentrate care au participat, joi, la o dezbatere organizată de AGERPRES pe tema regionalizării au subliniat beneficiile procesului, dar şi-au exprimat şi unele temeri.