Cele mai citite
 


Dolj: Medicii de familie solicită demiterea preşedintelui CJAS
vineri, 30 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii de familie din Dolj solicită demiterea preşedintelui Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Dolj, Cristian Petrică Popescu, pe motiv că acesta refuză să negocieze clauzele suplimentare la contractul-cadru al medicilor de familie, iar aceştia nu vor mai avea dreptul legal să acorde pacienţilor servicii în contract cu CJAS Dolj, respectiv reţete compensate sau gratuite, bilete de trimitere, începând cu 1 mai.
Pentru că le sunt refuzate clauzele suplimentare, medicii de familie vor fi liberi de contract cu CJAS Dolj începând cu 1 mai 2010.
'Cu regret faţă de pacienţii noştri, am fost constrânşi să luăm hotărârea nesemnării contractelor cu CJAS Dolj pe 2010 după ce conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate a refuzat, în total dispreţ faţă de lege şi pacienţi, să negocieze clauzele suplimentare la contractele noastre. În aceste condiţii, medicii de familie din Dolj nu vor mai avea dreptul legal să acorde pacienţilor servicii în contract cu CJAS Dolj (reţete compensate sau gratuite, bilete de trimitere etc) începând cu data de 1 mai', a declarat, joi, pentru AGERPRES preşedintele Societăţii Medicilor de Familie Dolj, dr.Mirela Profir.
Medicii de familie din Dolj consideră că vinovat pentru această situaţie este preşedintele CJAS Dolj, Cristian Petrică Popescu, motiv pentru care solicită premierului Emil Boc, ministrului Sănătăţii şi preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate să îl demită.
'Prin această atitudine, conducerea CJAS Dolj dă din nou dovadă de dispreţ şi nepăsare faţă de pacienţii din Dolj care au cel mai mult de suferit în urma acestor abuzuri şi ilegalităţi, motiv pentru care medicii de familie din Dolj solicită primului-ministru, preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi ministrului Sănătăţii să îl demită pe preşedintele CJAS Dolj, Popescu Petrică-Cristian, şi să pună capăt abuzurilor pe care CJAS Dolj le face. Guvernanţii au responsabilitatea să vegheze la buna desfăşurare a actului medical şi în judeţul Dolj şi considerăm că nu trebuie sacrificaţi sute de mii de pacienţi prin menţinerea în funcţie a unui om care interpretează legea după bunul plac. Este pentru prima dată c& acirc;nd CJAS Dolj refuză să negocieze cu medicii de familie clauzele suplimentare la contract - un drept clar specificat în legislaţie - şi care vine în sprijinul pacienţilor noştri prin eficientizarea activităţii în cabinetele de medicină de familie', a mai spus dr.Mirela Profir.
Medicii de familie mai susţin că pe lângă faptul că reprezentanţii CJAS Dolj au început să spună 'NU' tuturor clauzelor propuse de medici la contract, clauze care - unele dintre ele - în anii anteriori erau parte din contract, CJAS Dolj a 'fabricat' cu rea intenţie datorii uriaşe medicilor de familie din Dolj la Fondul de sănătate.
'Pentru a ne fi primită dovada plăţii la zi la Fondul de sănătate, am fost obligaţi să avem mai întâi acceptul de la serviciul respectiv al CJAS Dolj care să ne spună dacă mai avem sau nu datorii la Fond. Nu avem nimic împotriva faptului de a plăti, dacă mai avem datorii, dar surpriza a fost majoră când majoritatea am apărut fără să ni se dea vreun document scris ca având datorii uriaşe - evident (în cea mai mare parte) 'fabricate' de CJAS. Au fost colegi cărora le-au apărut - inventat - datorii şi de 150 de milioane de lei vechi, sau datorii din anii 2001-2005 - oricum prescrise, bani pe care am fost obligaţi să-i plătim, pentru că expira perioada de depunere a actelor de contractare şi CJAS Dolj refuza să încheie contract cu noi fără această 'dovadă', a mai declarat preşedi ntele SMF Dolj.
Medicii de familie din Dolj spun că sunt hotărâţi să nu mai participe la nicio negociere cu CJAS Dolj până când Cristian Popescu nu va fi demis, iar CJAS Dolj nu va fi reprezentată de persoane de bună-credinţă.
Contactat de AGERPRES, preşedintele CJAS Dolj, Cristian Popescu, a refuzat să facă declaraţii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Medicii de familie din Dolj nu mai pot elibera retete gratuite sau compensate Medicii de familie din judeţul Dolj nu mai pot elibera, de luni, reţete gratuite sau compensate, după ce Casa de Asigurări de Sănătate /CAS/ Dolj a refuzat să semneze clauzele suplimentare la contractele-cadru pe 2010, iar vechile contracte au expirat la 30 aprilie 2010, transmite corespondentul AGERPRES...
Dolj: Conflictul dintre medicii de familie şi CAS Dolj, mediat de o comisie CNAS Conflictul dintre medicii de familie din Dolj şi Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate apărut în urma refuzului CJAS Dolj de a negocia clauzele suplimentare la contractul-cadru al medicilor pe 2010 urmează să fie mediat, luni seară, de o comisie a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate care a ajuns...
Dolj: CJAS a acceptat clauzele medicilor de familie Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Dolj a acceptat peste 75% din clauzele suplimentare la contractul-cadru propuse de Patronatul Medicilor de Familie din Dolj în cadrul negocierilor de luni seara care au avut loc la Craiova şi au fost mediate de o comisie a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate...
Dolj: Medicii de familie nu mai eliberează decât reţete cu plată Medicii de familie din judeţul Dolj nu mai eliberează, începând de joi, pacienţilor reţete gratuite sau compensate, după ce au refuzat să semneze contractul-cadru cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.
Medicii de familie nu vor elibera reţete compensate şi bilete de trimitere vineri şi luni Medicii de familie nu vor elibera reţete compensate şi nici bilete de trimitere vineri şi luni, au declarat reprezentanţii Societăţii Naţionale a Medicilor de Familie şi cei ai Federaţiei Naţionale a Patronatelor Medicilor de Familie.
Mirela Profir (PMF Dolj): Medicii nu vor mai putea elibera reţete gratuite sau compensate Medicii de familie din judeţul Dolj sunt hotărâţi să nu semneze noul contract-cadru cu Casa de Asigurări de Sănătate în forma impusă de aceasta.