Cele mai citite
 


Un nou tratament împotriva durerilor va fi pus la punct datorită ardeiului iute
vineri, 30 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Au, ma doare!
 

Cercetători de la Universitatea Texas ar putea pune la punct un nou tip de analgezic datorită studierii ardeiului iute, scrie site-ul maxisciences.com.

Ei au descoperit că, atunci când este rănit, corpul eliberează substanţe asemănătoare cu capsaicina, elementul chimic ce dă aroma condimentată a ardeiului. În organism, această substanţă ar fi la originea durerii. Oamenii de ştiinţă au mai constatat că, blocând producerea acestei substanţe la şoareci, se poate opri durerea cronică. 'Este o etapă importantă în înţelegerea mecanismelor durerii, care ne va permite să ştim cum să o tratăm mai eficient', a declarat dr Hargreaves, unul din principalii autori ai studiului.

Cercetătorii speră că medicamentele care vor fi sintetizate vor permite tratarea diferitelor tipuri de dureri cronice, inclusiv cele asociate cancerului şi bolilor inflamatorii, cum ar fi artrita şi fibromialgia (dureri musculare cronice).

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ardeiul iute ajută la slăbit Ardeiul, mai mult sau mai puţin iute, poate ajuta la slăbit - este părerea unei echipe de cercetători de la UCLA (Universitatea California din Los Angeles). Răspunzătoare de această calitate neaşteptată este capsaicina, substanţă care dă gustul picant ardeiului şi care permite, în natură, respingerea...
SUA: Nou tratament promiţător împotriva bolilor parazitare Cercetători americani au identificat un nou tratament care ar putea fi eficient în combaterea unor boli parazitare care provoacă peste 50.000 de decese anual, potrivit unui studiu publicat luni în revista Nature, citat de agenţiile EFE şi AFP.
Ardeiul iute ar putea fi un atu împotriva colesterolului (studiu) Ardeiul iute ar fi o armă eficientă împotriva colesterolului şi un atu pentru îmbunătăţirea sănătăţii inimii, arată un recent studiu realizat de cercetători chinezi. Rezultate bune au fost obţinute pe şoareci şi urmează să fie validate la om, relatează maxisciences.com.
Nou tratament împotriva infecţiilor nosocomiale În fiecare an peste 4 milioane de pacienţi din spitale din Europa suferă din cauza infecţiilor nosocomiale pe perioada în care sunt internaţi. Cele mai frecvente astfel de infecţii intraspitaliceşti sunt provocate de o tulpină a stafilococului aureu ce este rezistentă la tratamentul cu antibiotice. O...
Un nou tratament experimental împotriva psoriazisului are rezultate promiţătoare Un tratament experimental împotriva psoriazisului a permis tratarea plăcilor generate de această maladie în 12 săptămâni, iar starea a peste 90% dintre participanţi s-a îmbunătăţit, potrivit echipei de cercetători de la Universitatea din Manchester care a participat la acest studiu, informează ladepeche...
Cercetători americani propun grefe de măduvă osoasă fără chimioterapie, mai puţin periculoase Grefe de de măduvă osoasă fără chimioterapie, prin urmare mai puţin periculoase, vor fi în curând posibile, au anunţat cercetători americani care le-au testat cu succes pe şoareci, relatează AFP.