Cele mai citite
 


Tinerii cu scleroză multiplă şi boli rare nu mai au medicamente
vineri, 30 aprilie 2010   ::   3 Comentarii :: :: Stiri, Neurologie
 

'Bolnavii cu scleroză multiplă nu au primit medicamente în luna aprilie', a declarat, joi, pentru AGERPRES, vicepreşedintele Societăţii de Scleroză Multiplă din România, Dragoş Zaharia, în cadrul unei mese rotunde cu tema 'Scleroza multiplă şi boli rare', manifestare la care au participat doar reprezentantul Ministerului Sănătăţii, nu şi cei ai Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Dragoş Zaharia a spus că banii alocaţi în acest an nu sunt suficienţi. Lipsa tratamentului poate duce la apariţia unor probleme mai complicate care necesită internare şi deci costuri mai mari.

'CNAS nu a avut nicio discuţie cu noi. Noi dorim acest dialog, dar el încă nu a avut loc', a spus Dragoş Zaharia.

În România, sunt aproximativ 10.000 cu scleroză multiplă, în tratament sunt 1.183, dar fondurile sunt alocate numai pentru 1.700. Costul pe an este de 39.000 de lei pentru un pacient, bani alocaţi de Ministerul Sănătăţii în condiţiile în care costul real este de 44.000 de lei.

Societatea de Scleroză Multiplă din România reuneşte toţi pacienţii care suferă de această boală. Tinerii cu scleroză multiplă au subliniat nevoia fundamentală de a avea acces la programul de tratament, care a fost restricţionat din cauza nealocării de fonduri din partea CNAS.

Ei au adus în discuţie şi nevoia de acces la o echipă specializată de reabilitare neurologică, nevoia de servicii comunitare adecvate în stadiile avansate ale bolii şi bilete de trimitere eliberate de medicul de familie.

Notare
Comentarii
de iamandi madalina
situatia este foarte grava,spun acest lucru pentru k .am aceasta boala ,am 34 de ani si am avut 4 pusee,tot timpul sunt obosita ,am stari de ameteala nu mai vad foarte bine.acum sunt in studiu cu un tratament despre care se spune k este ultima aparitie,dar chiar si cu acest tratament eu am facut un puseu.mai mult decat atat,sora mea care are 37 de ani sufrea si ea de ceasta boala,face betaferon de 8 ani acum nu mai primeste tratament de 1 luna si este in puseu.VA ROG FRATILOR FACETI CEVA AVEM NEVOIE DE ACESTI BANI !!! IN SPERANTA K SE REZOLVA CEVA ,VA MULTUMESC!

de bobolocu gilda
am sm de 2 ani. acum am 34 de ani. sunt mereu ametita, obosita. sunt invatatoare si am mare nevoie de tratatament. astept raspuns. multumesc

de crystyna
cectratament exista pentru atrofia cerebeloasa?

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dr. Raed Arafat: Bugetul alocat pentru scleroză multiplă, la fel ca anul trecut Ministerul Sănătăţii a solicitat Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) continuarea Programului naţional de prevenţie secundară a invalidităţii şi recăderilor la bolnavii cu scleroză multiplă, bugetul alocat fiind de aproximativ 96 de milioane de lei, comparabil cu cel de anul trecut, a declarat...
Barometrul european plasează România pe ultimele locuri privitor la situaţia pacienţilor cu scleroză multiplă România se situează pe locul 26 dintr-un total de 33 de ţări europene potrivit ultimelor date ale Platformei Europene a Sclerozei Multiple cuprinse în barometrul de analiză a situaţiei pacienţilor cu această afecţiune.
APAA solicită CNAS creşterea bugetului alocat programului de scleroză multiplă Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune (APAA) susţine că România se află pe ultimele locuri în ceea ce priveşte accesul la tratamente de ultimă generaţie pentru pacienţii cu scleroză multiplă şi îi solicită preşedintelui CNAS, Cristian Buşoi, într-o scrisoare deschisă, creşterea bugetului alocat...
Campanie de informare naţională despre scleroza multiplă Societatea de Scleroză Multiplă, Societatea Neurologilor din România şi COLEGIUL MEDICILOR din România au lansat miercuri campania naţională de informare şi susţinere a drepturilor PACIENŢILOR 'Împreună învingem Scleroza Multiplă', care îşi propune să tragă un semnal de alarmă asupra urmărilor devastatoare...
Alba: Bolnavii de scleroză multiplă neînscrişi în programul naţional de sănătate apelează la tratamente naturiste Doar o mică parte dintre bolnavii de scleroză multiplă din judeţul Alba sunt înscrişi în programul naţional de sănătate, selecţia făcându-se după mai multe criterii, fiind 'avantajaţi' tinerii, pe motiv că aceştia au şanse mai mari de supravieţuire, a arătat, miercuri, preşedintele Asociaţiei SM Speromax...
Fonduri insuficiente pentru pacienţii cu scleroză multiplă Bugetul alocat pentru anul 2010 pentru programul pentru scleroză în plăgi este insuficient, 1.883 de pacienţi trataţi actual cu imunomodulatoare riscând să rămână fără tratament începând cu luna august, susţin reprezentanţii Societăţii de Scleroză Multiplă din România (SSMR).