Cele mai citite
 


Maramureş: Specialiştii DSP au descoperit 34 de infecţii nozocomiale în spitale din judeţ
vineri, 30 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică Maramureş au descoperit, în urma unor controale efectuate în primele trei luni ale anului şi a prelevării unor probe, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare şi alte spitale din judeţ, un număr de 34 de infecţii nozocomiale fără urmări grave asupra pacienţilor.
'În judeţul Maramureş, cazul unor infecţii a fost de mică anvergură, iar medicii au intervenit imediat. Fenomenul are o anumită cronologie şi nu poate fi observat rapid şi trece o anumită perioadă de timp până este descoperit. Infecţiile spitaliceşti există în orice unitatea medicală şi nu pot fi eliminate în totalitate', a spus dr. Carmen Sima, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Maramureş.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare beneficiază de fonduri separate destinate sterilizării şi dezinfectării, pe baza contractului încheiat cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Maramureş.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Peste 50 de infecţii nosocomiale înregistrate în ultimul an la Spitalul Judeţean de Urgenţă, potrivit DSP Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Brăila a înregistrat, în perioada mai 2015 - aprilie 2016, 54 de cazuri de infecţii nosocomiale (n.r. intraspitaliceşti), potrivit unei situaţii făcute publice joi de directorul Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, Gabriel Ciochină.
Brăila: Spitalul Judeţean de Urgenţă a înregistrat anul acesta 12 infecţii intraspitaliceşti Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila a înregistrat anul acesta 12 infecţii intraspitaliceşti, potrivit unei situaţii făcute publice de directorul Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, Gabriel Ciochină.
O delegaţie a autorităţilor maramureşene a fost în Ivano-Frankivsk, unde se doreşte implementarea unui serviciu similar SMURD O delegaţie a autorităţilor maramureşene, formată din preşedintele Consiliului Judeţean, directorii Direcţiei de Sănătate Publică, Casei de Asigurări de Sănătate şi respectiv al Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare, împreună cu secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat s-au aflat,...
Tulcea: Numărul infecţiilor intraspitaliceşti, cu circa 65% mai mare decât cel de anul trecut Numărul infecţiilor nozocomiale înregistrate în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea a crescut anul acesta cu circa 65% faţă de cel înregistrat anul trecut, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).
Dolj:Secţii ale Spitalului Judeţean, închise temporar de DSP din cauza unei infecţii nozocomiale Craiova, 7 oct /Agerpres/ - Direcţia de Sănătate Publică Dolj a dispus suspendarea temporară a trei secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova pentru igienizare şi dezinfecţie finală, în urma unei anchete epidemiologice efectuate după ce spitalul a raportat pentru luna septembrie mai multe...
Brăila: Aproape 40 de cazuri de infecţii intraspitaliceşti la SJU de la începutul anului La Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Brăila s-au înregistrat, de la începutul anului, 38 de cazuri de infecţii intraspitaliceşti, potrivit unei situaţii făcute publice luni de directorul Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, Gabriel Ciochină.