Cele mai citite
 


Braşov: În premieră în România, prima operaţie pe cord deschis într-o clinică privată
vineri, 30 aprilie 2010   ::   5 Comentarii :: :: Stiri, Afectiunile inimii
 

Prima operaţie pe cord deschis efectuată într-o clinică privată s-a desfăşurat în noaptea de marţi spre miercuri la Braşov. Membrii echipei de medici de la Institutul Inimii din Cluj care au operat au declarat joi, într-o conferinţă de presă, că este o premieră în România având în vedere că la Braşov funcţionează, de anul trecut, Cliniciile ICCO în sistem privat.

În România, se fac intervenţii pe cord în clinici de stat din Bucureşti, Constanţa, Cluj, Iaşi, Timişoara, Braşovul fiind singurul oraş din România cu o clinică privată în domeniu.

Echipa formată din medicii primari de chirurgie cardiovasculară Theodor Cebotaru, Călin Popa, Andreea Brădean alături de anestezist, perfuzionist, asistente au operat un pacient de 68 de ani din Braşov, aflat în stare gravă, diagnosticat cu insuficienţă aortică prin disfuncţie de valvă aortică, care mai fusese operat acum 14 ani la Cluj.

Echipa de medici i-au schimbat valva şi i-au făcut două by-passuri.

'S-a vorbit despre efectuarea primei operaţii la Clinicile ICCO din Braşov încă din noiembrie 2009, dar s-a putut efectua decât acum. A fost o operaţie grea şi a durat opt ore. Fiind o urgenţă majoră, operaţia este gratuită. Bolnavul se este în stare bună, medicamentaţia este minimală, i-au fost scoase tuburile de oxigen. Pacientul are nevoie de opt zile de spitalizare după care pleacă acasă dacă nu apar complicaţii. După operaţia pacientului de 68 de ani am mai făcut două operaţii la pacienţi de peste 60 de ani. Pentru următoarele trei săptămâni avem de efectuat operaţii în fiecare zi, conform programărilor', a precizat dr. Theodor Cebotaru.

Echipa medicală este singura din ţară care efectuează de rutină by-passuri aorto-coronariene pe cord bătând şi plastio valvulară complexă cu inel, două metode chirurgicale de ultimă generaţie având beneficii majore pentru pacienţi, comparativ cu cele clasice.

Medicii de la Institutul Inimii din Cluj care au efectuat operaţia sunt într-un proiect de şase luni cu Clinicile ICCO, dar nu exclud posibilitatea ca după terminarea proiectului să rămână la Braşov. Clinicile ICCO asigură gratuit 24 de ore din 24, în cadrul contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate, tratamente de ultimă generaţie pentru orice urgenţă cardiovasculară majoră, precum infarctul miocardic acut, blocul atrioventricular acut instalat, iar, începând cu operaţia pacientului de 68 de ani, şi pentru anevrismul disecat de aortă şi valvă blocată.

Pentru a beneficia de serviciile medicale de specialitate de la Clinicile ICCO, bolnavii trebuie să se programeze fie la consultaţie la unul dintre medicii spitalului, fie la internare pentru realizarea unei coronografii, procedura diagnostic minim invazivă în domeniul cardiologic. Ulterior, pacientul împreună cu medicul va alege cea mai bună metodă de tratament. La internare, bolnavii trebuie să se prezinte cu un bilet de la medicul de familie sau de la specialist, cu adeverinţa de salariu vizată de CAS sau cupon de pensie, precum şi toate analizele medicale care reflectă istoricul bolii.

De asemenea, în secţia ortopedie a spitalului se asigură proceduri chirurgicale complexe precum implant şi revizie de proteză de şold şi genunchi cu o echipă de medici de la Târgu-Mureş.

Clinicile ICCO totalizează 69 de paturi, în rezerve de unu, două şi trei locuri. Saloanele au grup sanitar propriu, duş, televizor, aer condiţionat, internet, dar şi un sistem integrat de chemare a personalului medical. Echipa de specialişti are la dispoziţie un bloc operator de 600 de metri pătraţi, format din trei săli de operaţie climatizate cu flux laminar şi presiune pozitivă pentru menţinerea unui mediu de lucru steril, precum şi 10 paturi de anestezie şi terapie intensivă. Aparatura medicală este de ultimă generaţie, iar investiţia depăşeşte un milion de euro.

Clinicile ICCO colaborează cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, iar, din luna octombrie 2009, derulează Programul naţional de boli cardiovasculare şi Programul Naţional de endoprotezare.

Potrivit medicilor prezenţi la conferinţa de presă, bolile de inimă sunt în creştere în România, iar potrivit normelor europene de chirurgie cardiacă ar fi necesară o clinică la un milion de locuitori, România având nevoie conform acestor norme de încă 20 de clinici.

Notare
Comentarii
de Maria
Felicitari si multa sanatate tuturor celor care au infiintat ,dotat si lucreaza la aceasta clinica din Brasov.De astfel de oameni avem mare nevoie,"oameni pentru oameni".

de costa
Am mare respect pentru dl doctor si echipa lui. Sunt niste oameni minunati. Am fost si eu operat de dumnealor iar acum merg la consultatie la Clinicco si am fost mult mai bine tratat decat la spital la Cluj. Nu se compara cu nimic.

de AMB
Din punctul meu de vedere a fost cea mai proasta alegere pe care am putut-o face pentru un membru al familiei mele. Operaţia de by-pass(o reuşită)din punctul lor de vedere, nu a fost viabilă nicio secundă...explicaţii nu au(şi nici nu vor să aibă)....să fie din cauză că operaţia a fost făcută de către un tânăr medic specialist(care şi-a făcut şi el mâna) şi nu de către Dumnezeul operaţiilor pe inimă, aşa cum ne-am înţeles cu cei de la CLINICCO? Cred că mult mai căştigaţi eram dacă megrgeam la un mare centru universitar, şi operaţia ar fi fost efectuată de medicul cu care discutam.
Concluzia? DEZAMĂGIRE, MARE DEZAMĂGIRE

de mihai
la fel cum spune si cel dinaintea mea DEZAMAGIRE.am mers cu un membru al familiei mele la operatie de valva mitrala la ei ,ne_au garantat ca totul e k si la 1 saptamana dupa iesirea din clinica a murit!FUGITI DE EI CAT PUTETI!

de NINA
S.O.S ICCO BRASOV, SUGESTII SI PROPUNERI SA MAI DESCHIDA SI UN CENTRU DE POMPE FUNEBRE!!!

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
REPORTAJ/Peste 150.000 de pacienţi şi numeroase tehnici noi în transplantul cardiac, la Institutul de Boli Cardiovasculare Târgu Mureş Institutul de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) din Târgu Mureş a avut, în cei 20 de ani de activitate, peste 150.000 de pacienţi, au fost realizate 55 de transplanturi cardiace şi s-au introdus unele tehnici în premieră în România, graţie unor cercetări începute încă din anii '50...
RETROSPECTIVÃ/ Premiere medicale româneşti în 2012 Anul 2012 a continuat să fie un an al premierelor în medicina românească. Aflat şi în 2012 într-un proces de reorganizare, dar şi de schimbări la nivel înalt ale conducerii ministerului de resort, domeniul sănătăţii româneşti a adus premiere în chirurgia cardiovasculară, în neurochirurgie, în prelevarea...
Prof.dr. Mircea Bârsan: Inima artificială va salva pacienţii cu insuficienţă cardiacă cronică - interviu - Prof.univ.dr. Mircea Bârsan, renumitul chirurg de la Institutul Inimii 'Niculae Stăncioiu' din Cluj-Napoca, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES, în care vorbeşte despre premisele realizării primului transplant de inimă artificială din România.
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Iaşi: Proiect privind înfiinţarea unui Centru de Boli Cardiovasculare;capacitatea de cazare să crească de la 130 la 400 de paturi Reprezentanţii Institutului de Boli Cardiovasculare din Iaşi doresc să îşi extindă activitatea, prin înfiinţarea unui Centru de Boli Cardiovasculare, astfel încât capacitatea de cazare să crească de la 130 la 400 de paturi, 40 dintre acestea fiind destinate copiilor cu astfel de afecţiuni.
Târgu Mureş: Transplant de cord la un pacient care a mai suferit în trecut o operaţie pe cord deschis O echipă multidisciplinară condusă de şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară a Institutului de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) Târgu Mureş, dr. Horaţiu Suciu, a efectuat vineri al cincilea transplant de inimă din acest an, la un bărbat în vârstă de 38 de ani din judeţul Arad...