Cele mai citite
 


Covasna: Spitalul din Întorsura Buzăului ar putea fi transformat în centru social
vineri, 30 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Noul spital din Întorsura Buzăului, nefolosit de aproape un an şi jumătate, ar putea fi transformat în centru pentru copiii cu dizabilităţi sau cămin de bătrâni, dacă autorităţile locale vor refuza să îl preia în urma deciziei Ministerului Sănătăţii de a descentraliza unităţile sanitare.
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Covasna, Henning Laszlo, a declarat că primarii oraşelor Baraolt, Covasna şi Târgu Secuiesc şi-au manifestat în principiu disponibilitatea de a prelua spitalele, însă primarul din Întorsura Buzăului s-a arătat rezervat pe considerentul că nu va avea fonduri suficiente pentru a-l întreţine.

Henning a mai spus că autorităţile locale din Întorsura Buzăului au la dispoziţie o săptămână pentru a-şi exprima opţiunea, iar dacă vor refuza preluarea, se vor căuta alte soluţii pentru a da clădirii o altă utilitate.

'Versiunea A ar fi ca oraşul Întorsura Buzăului împreună cu comunele din jur să înfiinţeze o asociaţie microregională pentru a susţine împreună din punct de vedere financiar acest spital, iar varianta B ar fi ca această clădire să treacă în proprietatea Consiliului Judeţean Covasna şi să-i găsim o altă utilitate, eventual un centru pentru copiii cu dizabilităţi sau un cămin de bătrâni cu o secţie de urgenţă care să asigure asistenţă localnicilor', a declarat Henning Laszlo.

Spitalul din Întorsura Buzăului, care s-a dorit a fi o secţie externă a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, a fost inaugurat în decembrie 2008, dar nu a funcţionat nici măcar o zi, deoarece este foarte mare, iar întreţinerea sa este costisitoare. În plus ar mai fi nevoie de aproximativ un milion de euro pentru dotarea cu aparatură medicală

Spitalul, în care s-au investit 3,2 milioane de euro, are 26 de paturi în secţiile de Obstetrică-Ginecologie, Interne şi Pediatrie şi 20 de paturi pentru bolnavii cu afecţiuni cronice.

Construirea acestuia a început în 1995 şi a avut scopul de a-i scuti pe cei aproape 20.000 de oameni din zona Buzaielor să meargă la Sfântu Gheorghe sau Braşov pentru tratamente complexe.

Primarul oraşului Întorsura Buzăului, Leca Băncilă, a declarat că acest spital, care este unul dintre cele mai moderne din ţară, este prea mare pentru necesităţile zonei, prin urmare ar putea să îşi diversifice serviciile, inclusiv pe componenta medicină tradiţională chineză, cu atât mai mult cu cât se confruntă cu o criză acută de personal medical.

'Am putea transforma spitalul într-un centru de sănătate care să atragă oameni din toată ţara pe componenta medicină tradiţională chineză', a spus Leca Băncilă, care caută de mai multă vreme parteneri în China pentru acest proiect.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Ministrul Sănătăţii propune ca Spitalul din Întorsura Buzăului să capete personalitate juridică Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, consideră că Spitalul din Întorsura Buzăului, inaugurat în urmă cu aproape doi ani, ar trebui să nu mai funcţioneze ca secţie externă a Spitalului Judeţean din Sfântu Gheorghe şi să capete personalitate juridică pentru a putea fi gestionat mai eficient.
Covasna: Primarii din zona Întorsurii Buzăului pun condiţii pentru preluarea spitalului Conducerea Primăriei Întorsura Buzăului este dispusă să preia spitalul din localitate, însă cu condiţia ca Ministerul Sănătăţii să asigure dotarea necesară pentru funcţionarea acestuia.
Covasna: Sfântu Gheorghe va avea unul dintre cele mai moderne spitale din regiunea Centru Lucrările de consolidare şi reabilitare a Spitalului Judeţean de Urgenţă 'dr. Fogolyan Kristoff' din Sfântu Gheorghe, începute în 2005, se vor încheia în acest an, iar odată cu finalizarea investiţiei, judeţul Covasna va avea una dintre cele mai moderne unităţi medicale din regiunea Centru, a declarat...
Covasna: Deputatul Horia Grama susţine că este aberantă comasarea spitalului din Vâlcele cu spitalul de Cardiologie Preşedintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, cataloghează drept 'aberantă' propunerea Ministerului Sănătăţii de comasare a spitalului din localitatea Vâlcele cu spitalul de Cardiologie din staţiunea Covasna, pe considerentul că au două profiluri medicale distincte.
Covasna: Bolnavii cu distrofii musculare vor să continue protestele în faţa Ministerului Sănătăţii Membrii Asociaţiei distroficilor muscular din România, care protestează de trei zile împotriva mutării Spitalului de patologie neuromusculară din Vâlcele la Întorsura Buzăului, susţin că vor picheta sediul Ministerului Sănătăţii din Bucureşti pentru a împiedica materializarea acestui proiect.
Covasna: CJ solicită clădirea spitalului din Vâlcele pentru a muta secţia de pneumologie din Sfântu Gheorghe Consiliul Judeţean (CJ) Covasna vrea să mute Secţia de Pneumologie şi pneumoftiziologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe în clădirea fostului Centru de patologie neuromusculară din Vâlcele, care a fost închis în urmă cu câteva luni, iar în acest scop a adoptat miercuri o hotărâre...