Cele mai citite
 


La DSP Arad au ajuns 25.000 doze de vaccin antituberculos din Ungaria
vineri, 30 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
La Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a judeţului Arad au ajuns joi, sub formă de donaţie, 25.000 de doze de vaccin antituberculos din Ungaria.
Transportul însoţit de dr. Mucsi Gyula, directorul Serviciului de Sănătate Publică şi Servicii medicale Regională Sud din Ungaria, cu sediul la Bekescsaba, şi respectiv de dr. Pasti Gabriella, directorul Serviciului de Sănătate Publică şi Servicii medicale Regionala Nord din Ungaria, cu sediul la Debrecen, a ajuns joi la Arad, fiind descărcat la Staţia de vaccinuri a DSP.

După cum au relatat cei doi medici din Ungaria, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute alături de colegii români, ideea acestei donaţii le-a venit după ce mai multe tinere mame din judeţul Bihor, care însă au născut în maternităţi din Ungaria, au solicitat ca, datorită crizei de vaccinuri antituberculoase existente în ţară, copii nou-născuţi să le fie vaccinaţi acolo.

'Iniţial a fost vorba de 20.000 de doze, însă până la urmă am putut aduce 25.000 de doze, transportul lor făcându-se cu respectarea normelor europene în domeniu. După ce am primit acceptul colegilor din România pentru a le oferi această donaţie, a urmat obţinerea aprobărilor din partea autorităţilor centrale şi, iată, dozele de vaccin au ajuns la Arad. Singura condiţie pe care o punem este ca dozele de vaccin să nu fie comercializate, deci dacă se va putea, nu avem nimic împotrivă ca ele să ajungă şi în alte judeţe', a precizat dr. Mucsi Gyula.

La rândul său, dr. Dana Negru, director coordonator al Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Arad, a precizat că vaccinul BCG SSI Novartis este fabricat în Danemarca şi este identic, având aceeaşi tulpină, cu vaccinul românesc fabricat la Institutul Cantacuzino din Bucureşti.

'Doar 7.000 din dozele de vaccin primite din Ungaria vor rămâne la Arad, celelalte urmând să fie împărţite în mod egal (câte 9.000 de bucăţi) între judeţele Bihor şi Timiş, care au o natalitate mare. Dozele care revin celor două judeţe au fost preluate de dr. Marius Pârcioagă, director coordonator DSP Bihor, şi dr. Viorica Dumitru, director adjunct DSP Timiş', a precizat directorul coordonator al DSP Arad.

'Am solicitat medicilor de familie şi maternităţilor din judeţ să facă un inventar al copiilor nou-născuţi care ar fi trebuit vaccinaţi, pentru ca dozele să poată fi distribuite în teritoriu, vaccinarea copiilor urmând să poată începe chiar de sâmbătă (1 mai). În primul rând vor fi vaccinaţi copiii născuţi în ultimele luni, copii care din lipsă de vaccinuri nu au putut fi imunizaţi', a adăugat dr. Dana Negru, director coordonator al DSP Arad.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
22.500 de doze de vaccin antituberculos din Ungaria ajung joi la Arad Judeţul Arad primeşte joi, sub formă de donaţie, 22.500 de doze de vaccin antituberculos din Ungaria.
25.000 de doze de vaccin BCG, aduse din Ungaria Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că au fost aduse din Ungaria, sub formă de donaţie, 25.000 de doze de vaccin BCG (folosit pentru vaccinarea nou-născuţilor împotriva tuberculozei).
Vaslui: Mii de bebeluşi aşteaptă să fie vaccinaţi împotriva tuberculozei Vaslui, 14 mai /Agerpres/ - Peste 1.500 de bebeluşi din judeţul Vaslui sunt înscrişi pe listele de aşteptare pentru a primi vaccinul antituberculos (BCG), deoarece spitalele au epuizat dozele de vaccin produse la Institutul Cantacuzino Bucureşti şi distribuite gratuit în cadrul unui program naţional...
DSP Sibiu: Vaccinurile BCG, Hexavalent, Tetravalent şi antigripal lipsesc de la DSP Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a Judeţului Sibiu nu are în stoc nicio doză de vaccin BCG (vaccin antituberculos) pentru nou-născuţi, nici vaccin Hexavalent, Tetravalent sau antigripal, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, Krisztina Gaal, purtătorul de cuvânt a instituţiei.
Caraş-Severin: Maternităţile au primit vaccinul BCG Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Caraş-Severin a intrat joi în posesia a 1.000 de doze de vaccin BCG, donaţie a Guvernului maghiar.
Hunedoara: Vaccinarea BCG a fost reluată; dozele de vaccin nu au generat efecte adverse Vaccinarea nou-născuţilor împotriva tuberculozei a fost reluată luni în judeţul Hunedoara, în condiţiile în care medicii nu au semnalat, până acum, efecte adverse la bebeluşii imunizaţi cu vaccinul BCG.