Cele mai citite
 


25.000 de doze de vaccin BCG, aduse din Ungaria
vineri, 30 aprilie 2010   ::   1 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că au fost aduse din Ungaria, sub formă de donaţie, 25.000 de doze de vaccin BCG (folosit pentru vaccinarea nou-născuţilor împotriva tuberculozei).
'Vaccinurile vor fi distribuite în judeţele Timiş, Arad, Bihor şi vor acoperi necesarul pentru februarie, martie, aprilie şi credem că şi pentru luna mai, în aceste judeţe', a precizat Cseke Attila.

El a spus că în prezent se desfăşoară o achiziţie prin intermediul UNICEF pentru un milion de doze de vaccin BCG, necesar vaccinării tuturor copiilor.

'Preţul este considerabil mai mic, nu va depăşi preţul producţiei interne', a precizat ministrul.
Notare
Comentarii
de vasile pop
cred ca Babes se rasuceste in mormant ! nici atat nu mai suntem in stare , sa ne producem vaccinurile necesare ? e 2010 sau ..... ?

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Executivul a aprobat hotărârea pentru achiziţionarea de vaccin BCG Executivul a aprobat, în şedinţa de miercuri, hotărârea privind achiziţionarea de către Ministerul Sănătăţii, cu sprijinul Fondului Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), a vaccinului BCG, folosit pentru vaccinarea nou-născuţilor împotriva tuberculozei.
La DSP Arad au ajuns 25.000 doze de vaccin antituberculos din Ungaria La Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a judeţului Arad au ajuns joi, sub formă de donaţie, 25.000 de doze de vaccin antituberculos din Ungaria.
Ministrul Sănătăţii: Un milion de doze de vaccin BCG pentru nou-născuţi sosesc marţi în ţară Sfântu Gheorghe, 28 iun /Agerpres/ - Un milion de doze de vaccin BCG, importate din străinătate, care vor fi folosite pentru imunizarea nou-născuţilor împotriva tuberculozei, vor sosi marţi în ţară, a declarat ministrul Sănătăţii, Attila Cseke.
Ministerul Sănătăţii a reînceput vaccinarea BCG Ministerul Sănătăţii (MS), prin Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti, a organizat în principalele maternităţi din Capitală alte cinci centre unde se va efectua vaccinarea BCG a copiilor născuţi în perioada februarie-iunie a.c.
MS a achiziţionat un milion de doze de vaccin anti-tuberculoză Ministerul Sănătăţii a achiziţionat un milion de doze de vaccin anti-tuberculoză (BCG) cu ajutorul UNICEF, care vor ajunge în România în maxim 10 zile, a anunţat MS printr-un comunicat transmis marţi AGERPRES.
Timiş: Începe vaccinarea anti TBC a bebeluşilor Peste 1.200 de bebeluşi, născuţi în ultimele cinci luni în Timiş şi care nu au fost imunizaţi anti TBC, din cauza lipsei vaccinului BCG, vor fi vaccinaţi, în această lună.