Cele mai citite
 


Timiş: Primul român operat de migrenă
vineri, 30 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Au, ma doare!
 

Prima operaţie de înlăturare a migrenelor a fost efectuată joi la Clinica Brol din Timişoara, condusă de prof. univ. dr. Tiberiu Bratu, pacientul fiind un bărbat din Arad.

Dr. Thomas Muehlberger, care a efectuat intervenţia chirurgicală, este estetician la Centrul de Chirurgia Migrenei din Berlin.

'Timp de zece ani, pacientul suferea de dureri mari de cap, care nu cedau la niciun tratament medicamentos. Aceasta este prima operaţie realizată în România şi face parte din cadrul Congresului de Chirurgie Reconstructivă a Sânului, eveniment care a adus la Timişoara nume mari din chirurgia plastică mondială', a spus Tiberiu Bratu.

Potrivit chirurgului român, pacientului îi este injectată o soluţie botox în zona frunţii, cu câteva săptămâni înainte de intervenţie, după care se face o incizie în cuta pleoapelor, prin care este îndepărtat muşchiul de deasupra sprâncenelor. Sunt tăiate, apoi, părţi din nervul trigemen pentru a crea efectul de uşurare, a explicat Bratu.

O astfel de operaţie durează circa o oră şi se realizează sub anestezie generală, costurile ajungând la circa 4.000 de euro.

Dacă în Germania astfel de intervenţii se fac curent la pacienţii ce suferă de migrene, pentru România operaţia a fost o premieră.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Operaţii cu GPS, în premieră naţională la Clinica de Ortopedie a Spitalului Judeţean Chirurgii de la Clinica II Ortopedie - Traumatologie a Spitalului Judeţean Timişoara vor opera din această lună, în premieră naţională, folosind GPS-ul, un sistem intern de navigaţie, care-i ajută pe medici să fixeze exact locul şi modul în care trebuie aplicată proteza de şold sau de genunchi.
Timiş: Intervenţii chirurgicale în premieră, cu un laser de mărimea unui ac Specialişti de la Clinica de Urologie a Spitalului Judeţean Timişoara au realizat în această săptămână, în premieră naţională, mai multe intervenţii de dezintegrare a calculilor renali cu un aparat de dimensiunea unui ac.
Timiş: Plămân artificial folosit în tratarea insuficienţei respiratorii, în premieră în România La Clinica de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Timişoara s-a înregistrat o nouă premieră pentru România, prin utilizarea unui 'plămân artificial' la un pacient cu insuficienţă respiratorie severă.
Timiş: Clinica de chirurgie cranio-maxilo-facială se modernizează cu bani europeni Timişoara, 13 ian /Agerpres/ - Ambulatoriul Clinicii de chirurgie cranio-maxilo-facială din cadrul Spitalului Municipal de Urgenţă Timişoara va intra într-un amplu proces de modernizare, lucrările ridicându-se la peste trei milioane de lei.
Timiş: Cel mai tânăr pacient operat în Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Judeţean a avut 4 ani Cel mai tânăr pacient care a fost operat în Clinica de Chirurgie Vasculară (CCV) a Spitalului Judeţean Timişoara a avut patru ani, iar cel mai vârstnic 97 de ani, a declarat joi, pentru AGERPRES, prof. univ. dr. Mihai Ionac, şeful Clinicii.
Timiş: Premieră regională în chirurgia ortopedică Medicii de la Clinica II Ortopedie - Traumatologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Timişoara au realizat, joi, o premieră regională care a constat în artrosplastia protetică a genunchiului, folosindu-se o endoproteză totală de genunchi. Până acum, în cadrul clinicii au fost efectuate numai endoprotezări...