Cele mai citite
 


Iaşi: La spital din cauza plantelor etnobotanice
vineri, 30 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Doi tineri, unul în vârstă de 28 de ani, iar celălalt de 21 de ani, au ajuns în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgenţe ''Sfântul Ioan'' din Iaşi, după ce au consumat plante etnobotanice.
Dr. Tudor Ciuhodaru, coordonatoul UPU, a declarat că tinerii s-au intoxicat cu plante etnobotanice, altele decât cele aflate pe lista plantelor ilegale.

''Pacienţii prezentau derealizare şi depersonalizare, agitaţie extremă, halucinaţii, tahipnee şi tahicardie. Au beneficiat încă din UPU de suport respirator, examene toxicologice complete posibile doar la Spitalul de Urgenţe, terapie simptomatică şi suport psihologic'', a explicat dr. Tudor Ciuhodaru.

Medicul susţine că atunci când starea clinică se va ameliora, pacienţii vor necesita evaluare şi continuarea terapiei pentru drogodependenţă.

Dr. Tudor Ciuhodaru, care este şi deputat independent, afirmă că a trimis ministerului de resort o interpelare privind includerea de noi produse pe lista plantelor etnobotanice interzise.

Potrivit dr. Ciuhodaru, în această lună au fost acordate îngrijiri unui număr de şapte tineri intoxicaţi cu astfel de plante.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: În comă din cauza etnobotanicelor O studentă, în vârstă de 20 de ani, a fost adusă în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi după ce a intrat în comă la scurt timp după ce s-a întors de la o petrecere unde a consumat plante cu efect halucinogen.
Iaşi: 30 de tineri ajunşi la spital în ultima lună în urma consumului de plante etnobotanice Plantele etobotanice şi consumul acestora în locul ţigărilor de la tarabă au adus, în doar o lună de zile, în spital, aproape 30 de tineri din Iaşi, susţin medicii.
Iaşi: Număr mare de intoxicaţi cu substanţe halucinogene Un număr de 11 persoane au ajuns în ultimele două zile la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi după ce s-au intoxicat cu substanţe cu efect halucinogen.
Iaşi: 10 intoxicaţii cu etnobotanice într-o singură gardă Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi sunt alarmaţi de creşterea numărului consumatorilor de plante etnobotanice după ce în ultima gardă au acordat îngrijiri medicale pentru 10 de persoane care au consumat astfel de produse.
Iaşi: Un elev a ajuns la spital din cauza etnobotanicelor Un elev din Iaşi a fost adus, luni, la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi, după ce timp de trei zile a consumat plante etnobotanice.
Zeci de tentative de suicid la Iaşi Aproape 30 de persoane au ajuns în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi în urma tentativelor de suicid cu medicamente, substanţe toxice de uz gospodăresc şi plăgilor mutilante.