Cele mai citite
 


Timiş: Spitalele, verificate pentru depistarea infecţiilor
vineri, 30 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autoritatea de Sănătate Publică (ASP) Timiş a demarat, joi, o amplă acţiune de control în spitalele din judeţ, pentru a verifica dacă se respectă toate regulile de igienizare şi dezinfecţie, pe linia prevenirii apariţiei infecţiilor nozocomiale.
'Spitalele ar trebui să aibă, în primul rând, o cantitate suficientă de dezinfectante şi de materiale de curăţenie. Pe lângă acestea, ar trebui ca şi personalul să respecte cu stricteţe normele acestea şi să urmărească riguros modul în care se efectuează curăţenia şi dezinfecţia', a declarat dr. Viorica Dumitru, director adjunct al ASP Timiş.

Spitalele trebuie să raporteze lunar către ASP Timiş cazurile de infecţii nozocomiale. Potrivit adjunctei ASP Timiş, numărul acestora a fost, anul trecut, de cinci la Spitalul Municipal, aceeaşi cifră fiind înregistrată şi în primele luni ale lui 2010.

'Încercăm să limităm acest fenomen, deoarece este foarte grav, germenii infecţiilor nozocomiale sunt foarte rezistenţi la cam toată gama de antibiotice, fiind greu de stăpânit', a declarat dr. Daniel Maliţa, managerul Spitalului Municipal Timişoara.

Reprezentanţii ASP Timiş spun că dacă în urma controalelor vor fi găsite nereguli grave, nu vor ezita să aplice sancţiuni drastice.

Controalele au demarat din ordinul Ministerului Sănătăţii după ce la Spitalul CF2 din Bucureşti au fost înregistrate infecţii deosebit de grave care au pus în pericol viaţa câtorva paciente.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Corpul de control al Ministerului Sănătăţii verifică Spitalul Judeţean privind infecţiile nosocomiale Corpul de control al Ministerului Sănătăţii a sosit la Spitalul Judeţean Timişoara, după ce au fost raportate cazuri de infecţii nosocomiale, iar un bărbat şi-a pierdut viaţa în urma contractării, în spital, a bacteriei Clostridium Difficile, care i-a provocat boala diareică acută (BDA).
Timiş: Spitalul Municipal Timişoara are nevoie de o nouă aparatură pentru radioterapie Spitalul Municipal Timişoara aşteaptă noile echipamente de radioterapie pentru pacienţii oncologici, întrucât cele aflate în uz se apropie de termenul de expirare, iar din 2017 nu va mai fi asigurată asistenţa de service, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, prof. univ. dr. Octavian Mazilu, manager general...
Timiş: Spitalul municipal Timişoara are un compartiment de geriatrie şi gerontologie La Timişoara a fost inaugurat, miercuri, noul compartiment de geriatrie şi gerontologie al Spitalului municipal.
Timiş: Spitalul Municipal Timişoara are o nouă Unitate de Primiri Urgenţe Spitalul Municipal Timişoara are, de miercuri, o nouă Unitate de Primiri Urgenţe (UPU), municipalitatea investind aproape 3 milioane de lei de la bugetul local, fără TVA, pentru mărirea spaţiului destinat primirii pacienţilor şi dotările necesare.
Timiş: ASP a solicitat 50.000 de doze de vaccin antigripal Autoritatea de Sănătate Publică (ASP) Timiş a solicitat 50.000 de doze de vaccin antigripal pentru sezonul rece, iar pe plan local se vor mai achiziţiona 6.000 de doze, prin licitaţie publică ce este în curs de derulare.
Timiş: Clinica de Oftalmologie din Timişoara ar putea intra în reparaţii Clinica de Oftalmologie, ridicată pe rămăşiţele unei foste mănăstiri în urmă cu aproape trei veacuri, ar putea intra în reparaţii, pentru că reprezintă un real pericol pentru pacienţi.