Cele mai citite
 


Numărul donatorilor de organe este în scădere
vineri, 13 martie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Hepatita
 

Bucureşti, 13 mar /Agerpres/ - În ultimul timp, medicii care prelevează organe se confruntă cu imposibilitatea utilizării ficatului de la donatori aflaţi în moarte cerebrală, din cauza problemelor pe care aceştia le au, şi anume ficat grăsos, care apare, în general, datorită consumului de alcool, a declarat, pentru AGERPRES, dr. Victor Zota, directorul Agenţiei Naţionale de Transplant.

”Acest lucru ne-a determinat să dezvoltăm un nou tip de program, aşa cum se întâmplă şi în Germania, utilizând donatorii marginali pentru primitori marginali, cazuri care altfel s-ar pierde, respectiv ciroze, cancere hepatice incipiente”, a explicat dr. Zota. El a adăugat că numărul pacienţilor cu steatoză hepatică a crescut, unii dintre aceştia avînd afectat până la 80% din ficat.

"În 2009, a scăzut numărul donatorilor din cauze medicale, dar ne izbim şi de multe refuzuri. Pe lista de aşteptare pentru transplantul de ficat se află, în prezent, între 250 - 300 de persoane", a menţionat dr. Zota. AGERPRES/ (Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII ÎN JUDEŢE Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Corespondenţi în săptămâna 9-13 mai
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 11 - 15 iulie:
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 9 - 13 mai:
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Casa de Pensii Bucureşti primeşte cereri pentru bilete de tratament Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti primeşte, în această perioadă, cereri de acordarea biletelor de tratament pentru acest an.
Iniţiativă legislativă pentru fonduri pentru sănătate Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Un Comitet de Iniţiativă Legislativă Cetăţenească a început strângerea de semnături de la pacienţi pentru creşterea fondurilor alocate sănătăţii.