Cele mai citite
 


Amelia Antoniu va fi transferată în secţia de ginecologie
duminică, 2 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prim-solista Teatrului Naţional de Operetă 'Ion Dacian' Amelia Antoniu va fi transferată în Secţia de Ginecologie, starea sa fiind foarte bună, a declarat vineri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar din Bucureşti, dr.Bogdan Popescu.
El a spus însă că starea celei de-a doua paciente, Alice Preda, este foarte gravă, cu prognostic foarte rezervat. Are insuficienţă respiratorie severă şi organele vitale sunt afectate.
În ceea ce priveşte pacienta de la Argeş, Ioana Constantin, este bine, vorbeşte, este sub antibiotice, rămâne la Terapie Intensivă pentru tulburările de coagulare care încă mai există, a precizat dr.Bogdan Popescu.
Amelia Antoniu şi Alice Preda au fost internate la Spitalul CF 2 pentru intervenţii minore, însă în timpul manevrelor medicale ele au fost infectate cu germeni gram negativi. După operaţii starea lor s-a înrăutăţit şi au fost transferate la Secţia Terapie Intensivă a Spitalului Universitar.
Amelia Antoniu se internase la Spitalul CF 2 pentru cauterizarea unei răni pe colul uterin, o intervenţie simplă, în urma căreia, în mod normal, ar fi trebuit să se externeze foarte repede.
Alice Preda venise la Spitalul CF 2 pentru serclaj în 14 săptămâni de sarcină. În ziua următoare intervenţiei, femeia a început să piardă lichidul amniotic, ecografia evidenţiind că inima fătului nu mai bate. Au urmat avortul, hemoragia şi o operaţie prin care femeii i s-a scos uterul.
Ioana Constantin, care a intrat în stare septică în urma unei întreruperi de sarcină efectuate la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti, a fost adusă, miercuri, 28 aprilie, la Spitalul Universitar din Capitală.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVÃ/ Premiere medicale româneşti în 2012 Anul 2012 a continuat să fie un an al premierelor în medicina românească. Aflat şi în 2012 într-un proces de reorganizare, dar şi de schimbări la nivel înalt ale conducerii ministerului de resort, domeniul sănătăţii româneşti a adus premiere în chirurgia cardiovasculară, în neurochirurgie, în prelevarea...
Argeş: Instrumentarul medical sau anestezicul, posibile cauze ale septicemiei Proasta calitate a instrumentarului medical sau o substanţă din componenţa anestezicului ar putea fi cauzele incidentului de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti, unde o femeie a intrat în stare septică în urma unei întreruperi de sarcină, a afirmat directorului unităţii medicale, doctorul Gheorghe...
Caz incredibil in Romania: Operata laparoscopic de fibrom uterin gigant, pacienta a ramas insarcinata la doar doua luni dupa interventie Aproximativ 25% dintre femeile cu varsta cuprinsa intre 35 si 40 de ani sufera de fibrom uterin, conform studiului realizat de catre Colegiul American de Obstetrica si Ginecologie, iar pana la varsta de 50 ani peste 80% dintre femei ajung sa dezvolte fibroame uterine.
Mureş: Premieră medicală naţională la o gravidă cu insuficienţă aortică severă, aflată în stare septică La Clinica de Chirurgie Cardiovasculară Adulţi şi Copii din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, condusă de conf. dr. Horaţiu Suciu, s-a efectuat o operaţie, în premieră naţională, la o pacientă însărcinată care suferea de insuficienţă aortică severă postendocardită acută...
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Amelia Antoniu se simte bine Amelia Antoniu, prim-solista Teatrului Naţional de Operetă 'Ion Dacian', se simte bine, respiră fără ajutorul aparatelor, însă rămâne la Terapie Intensivă pentru o mai bună monitorizare, a declarat marţi, pentru AGERPRES, Bogdan Popescu, purtător de cuvânt al Spitalului Universitar.