Cele mai citite
 


Cluj: Congres naţional de chirurgie cu participare internaţională
duminică, 2 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Societatea Română de Chirurgie, împreună cu Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Iuliu Haţieganu' şi Fundaţia 'Iuliu Haţieganu', organizează a 25-a ediţie a Congresului naţional de chirurgie, în perioada 3-6 mai.
Peste 1.600 de chirurgi români şi 40 de specialişti din străinătate se vor reuni la Cluj, pentru a dezbate teme actuale din chirurgia generală, cu accent pe patologii specifice din aria acestei specialităţi.
De asemenea, vor avea loc prezentări în plen, mese rotunde şi sesiuni în care vor fi analizate standardele actuale ale practicii chirurgicale, de la diagnostic la tratament, dar şi sesiuni de dezbateri pe teme ce încă suscită dispute în chirurgie.
'Am ţinut ca la această manifestare ştiinţifică de ţinută asistenţii medicali care îşi desfăşoară activitatea în chirurgie şi studenţii să aibă sesiuni speciale. Dezbaterile profesionale în sesiunile dedicate asistenţilor medicali sunt importante, deoarece împărtăşirea experienţei diferitelor colective duce la dezvoltarea de bune practici în serviciile chirurgicale, întăreşte ideea de echipă şi ajută la creşterea nivelului profesional. La rândul ei, sesiunea studenţilor ne oferă garanţii pentru asigurarea viitorului acestei profesii', a spus preşedintele congresului, profesorul Constantin Ciuce, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie.
Printre participanţii din acest an se numără chirurgi din 13 ţări europene, recunoscuţi ca experţi în domenii specializate ale chirurgiei. Ei vor susţine, alături de chirurgii români, conferinţe pe subiecte specifice din aria de interes a congresului.
De asemenea, în perioada 1-3 mai, se vor desfăşura nouă cursuri pre-congres care se adresează atât rezidenţilor, cât şi tuturor celor care doresc să-şi actualizeze sau să-şi aprofundeze cunoştinţele profesionale în domeniile de interes abordate.
Lucrările congresului vor avea loc la Centrul de Conferinţe Napoca.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Congres Naţional de Chirurgie Minim Invazivă în Ginecologie, organizat de două universităţi din două Arad şi Timişoara Universitatea de Vest Vasile Goldiş, în colaborare cu Universitatea de Medicină şi Farmacie Victor Babeş din Timişoara, organizează, în perioada 20 - 30 mai, cel de-al doilea Congres Naţional de Chirurgie Minim Invazivă în Ginecologie, cu tema 'Performanţe şi Perspective în Endoscopia Ginecologică'.
Cluj: Congresul Societăţii Române de Chirurgie Orală şi Maxilo-Facială Specialişti de renume din ţară şi din străinătate prezintă, începând de joi, timp de două zile, la lucrările celui de al X-lea Congres al Societăţii Române de Chirurgie Orală şi Maxilo-Facială, teme de interes privind noile tehnici şi tratamentele moderne folosite în acest domeniu al medicinii.
Congres româno-american de chirurgie ginecologică minim invazivă, la Bucureşti Primul Congres Naţional de Chirurgie Minim Invazivă în Ginecologie şi al 8-lea Congres Internaţional al Asociaţiei Americane a Laparoscopiştilor Ginecologi (AAGL), care se va desfăşura la Bucureşti, începând de miercuri şi până duminică, vizează subiecte din domeniile oncologiei, endometriozei, histeroscopiei...
Al IX-lea Congres Naţional de Nefrologie, Dializă, Transplant Renal şi Acces Vascular cu participare internaţională - Ştiinţă şi inovaţie la cele mai înalte standarde Pentru prima oară în domeniul nefrologiei, un congres medical va îmbina teoria ştiinţifică şi practica atelierelor de lucru. Zeci de ore de dezbatere, transmisiuni live de la Institutul Clinic Fundeni, totul într-un singur eveniment medical de renume: Al IX-lea Congres Naţional de Nefrologie, Dializă...
Cluj: Specialişti de renume din ţară şi străinătate la Congresul Asociaţiei de Endocrinologie Clinică Specialişti în endocrinologie din ţară şi străinătate se vor reuni la Cluj-Napoca, la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu", pentru a-şi prezenta rezultatele celor mai recente cercetări în domeniu, la Congresul Asociaţiei de Endocrinologie Clinică din România, care se va desfăşura...