Cele mai citite
 


Bistriţa-Năsăud: Consultaţii medicale gratuite de peste 54.000 de euro pentru romi
duminică, 2 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 350 de romi care locuiesc la periferia municipiului Bistriţa şi în localitatea componentă Sărata au beneficiat, timp de un an, de consultaţii medicale gratuite, în baza unui proiect finanţat prin Phare 2006 în valoare de peste 54.000 de euro.
Proiectul 'Unitate medicală mobilă pentru romii din localitatea componentă Sărata' a fost implementat de Primăria municipiului Bistriţa, în perioada 15 ianuarie 2009 - 15 aprilie, iar vineri a avut loc conferinţa de încheiere a proiectului, în cadrul căreia s-au prezentat rezultatele acestuia.

În baza acestui proiect, a fost achiziţionată o unitate medicală mobilă, dotată cu trusă de mică chirurgie, tensiometru, stetoscop, analizator glicemie şi alte consumabile medicale, dar şi cu echipamente IT. De asemenea, au fost angajaţi un medic cu o jumătate de normă, un asistent medical, un asistent social şi un şofer.

Timp de un an, echipajul unităţii medicale mobile a oferit 200 de ore de consiliere medicală pentru 355 de romi, a împărţit pliante şi broşuri, dar şi 400 de căniţe şi prosoape inscripţionate.

Proiectul va fi continuat cu finanţare de la Primăria Bistriţa şi în alte zone din municipiu există comunităţi importante de romi, în vederea creşterii calităţii vieţii acestora.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Proiect cu fonduri europene destinat femeilor considerate vulnerabile Asociaţia ProFamilia din Bistriţa a lansat, joi, un proiect cu fonduri europene destinat femeilor din grupurile considerate vulnerabile, prin intermediul căruia acestea vor primi consultanţă, vor beneficia de cursuri de formare profesională şi vor avea posibilitatea să îşi găsească un loc de muncă în...
Bistriţa-Năsăud: Proiect de reducere a stresului în rândul copiilor spitalizaţi, cu ajutorul fotografiei Fundaţia "Inocenţi" din Bistriţa a lansat, miercuri, proiectul "Fotografie pentru sănătate", de care vor beneficia zeci de copii spitalizaţi, care vor fi ajutaţi să treacă peste stresul provocat de tratamentul spitalicesc cu ajutorul artei fotografice.
Bistriţa-Năsăud: Ambulatoriul Spitalului de Urgenţă Judeţean, modernizat cu bani europeni Ambulatoriul Spitalului de Urgenţă Judeţean din Bistriţa va fi modernizat printr-un proiect cu fonduri europene câştigat de Consiliul Judeţean (CJ) Bistriţa-Năsăud, în valoare de peste 36 de milioane de lei.
Bistriţa-Năsăud: Noul bloc operator al Spitalului de Urgenţă Bistriţa, inaugurat după o investiţie de 6,5 milioane euro Noul bloc operator al Spitalului de Urgenţă Judeţean din Bistriţa a fost inaugurat vineri, la un an de la demararea lucrărilor care au costat aproximativ 6,5 milioane de euro, finanţarea fiind asigurată în proporţie de 75% de la Guvern şi 25% din bugetul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud.
Bistriţa-Năsăud: Primul serviciu de ambulanţă privat din judeţ, înfiinţat de către Asociaţia "Filantropia Ortodoxă" Asociaţia "Filantropia Ortodoxă" din Bistriţa a inaugurat, marţi, în prezenţa mitropolitului Clujului, Andrei, un serviciu privat de ambulanţă - proiect unic atât în Patriarhia Română, cât şi la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud.
Bistriţa-Năsăud: Şedinţe speciale de călărie pentru copiii cu autism Cei 60 de copii de la Centrul de resurse şi referinţă în autism "Micul Prinţ" din Bistriţa vor beneficia în acest an de şedinţe speciale de călărie în complexul Caii Lupilor, situat în comuna Şieu Sfântu, în urma unei sponsorizări primite din partea unui centru spa din municipiu, potrivit unui comunicat...