Cele mai citite
 


Gemeni siamezi separaţi în urma unei operaţii la care au participat 25 de medici
duminică, 2 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O echipă formată din 25 de medici saudiţi, printre care şi ministrul sănătăţii de la Riad, a reuşit să despartă cu succes doi gemeni siamezi iordanieni, uniţi în zona abdominală, în urma unei operaţii ce a avut loc la o clinică din capitala saudită, informează vineri AFP.
Delicata intervenţie chirurgicală a durat 7 ore şi a avut loc joi. Cei doi gemeni au vârsta de zece săptămâni.

Părinţii micuţilor, Iusuf şi Hiyam Tayem, au putut urmări intervenţia pe un ecran instalat în apropiere de sala de operaţii. Soţii Tayem mai au trei fete şi un băieţel.

Dr. Abdallah al-Rabia, deţinătorul portofoliului sănătăţii în guvernul saudit, a operat ultima incizie cu scalpelul electronic care i-a separat pe cei doi micuţi, Amjed şi Mohammed Tayem.

'Operaţia s-a încheiat iar micuţii pacienţi sunt în paturi diferite pentru prima oară. Starea lor medicală este stabilă', a declarat ministrul saudit care se află la cea de-a 27-a intervenţie chirugicală de separare.

Echipa medicală saudită se află în avangarda medicală mondială cu acest tip de operaţii extrem de dificile şi de costisitoare. Medicii saudiţi operează de multe ori gratuit, aşa cum a fost şi cazul siamezilor iordanieni.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gemeni siamezi, uniţi în zona capului, despărţiţi după o intervenţie de 25 de ore O echipă de 16 chirurgi şi personal medical auxiliar din Melbourne a reuşit după o intervenţie chirurgicală ce a durat 25 de ore să separe două gemene siameze unite în zona capului, o intervenţie extrem de dificilă pentru că gemenele aveau în comun vase de sânge şi ţesut cerebral, informează Associated...
Arabia Saudită: operaţie imposibilă în cazul unor siameze palestiniene Riad, 10 apr /Agerpres/ - Medicii saudiţi au constatat că le este imposibil să separe fără pericol două surori siameze palestiniene internate la Riad, care au o inimă comună, informează sâmbătă AFP.
Un băieţel de doi ani, cel mai tânăr pacient supus unei intervenţii chirurgicale antiobezitate Un băieţel de doi ani din Arabia Saudită bolnav de obezitate morbidă a devenit cea mai tânără persoană din lume supusă unei operaţii de bypass gastric, informează New York Post.
Cristi Minculescu a trecut cu bine şi peste a doua intervenţie chirurgicală Bucureşti, 27 mar /Agerpres/ - Solistul trupei rock Iris, Cristi Minculescu, a suportat, joi seara, a doua intervenţie chirurgicală trecând cu bine şi de această etapă, a declarat pentru AGERPRES, managerul trupei, Cosmin Nicoară.
SUA: Operaţie reuşită de separare a doi fraţi siamezi uniţi în zona abdominală Doi fraţi siamezi de cinci luni, care s-au născut uniţi în zona abdominală, cu un singur ficat şi care foloseau în comun o parte din intestinul subţire, au fost separaţi cu succes la spitalul Wolfson Children, din oraşul Jacksonville, din statul american Florida, relatează marţi portalul www.nydailynews...
Prima intervenţie chirurgicală pro bono la Spitalul Euroclinic la un tânăr cu o tumoră la baza craniului de 8 cm O primă intervenţie chirurgicală dintr-un program de operaţii pro bono pe care Reţeaua Regina Maria le are în vedere la Spitalul Euroclinic a fost realizată la un pacient diagnosticat cu craniofaringiom recidivant gigant de 8 centimetri.