Cele mai citite
 


Bihor: Campanie de testare medicală pentru persoane cu dizabilităţi
duminică, 2 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 120 de copii şi adulţi cu dizabilităţi intelectuale din judeţul Bihor au fost cuprinşi într-o acţiune de testare medicală organizată, în zilele de 29 şi 30 aprilie, de Special Olympics România, Facultatea de Medicină şi Farmacie Oradea şi Centrul de Cercetare în Medicina de Înaltă Performanţă (CCMIP).
Potrivit directorului CCMIP, dr.Ligia Burtă, o sută de studenţi medicinişti, din ani diferiţi, au participat ca voluntari, cu multă deschidere, la evaluările de sănătate ale persoanelor cu dizabilităţi, cărora li s-au testat acuitatea vizuală, auditivă, li s-a efectuat un examen ORL şi stomatologic şi li s-au evaluat performanţele fizice.

'A fost o atmosferă cu totul aparte iar directoarea Casei Minunate, Adriana Du Plessis, a fost într-adevăr o gazdă minunată, care a ştiut să creeze o atmosferă extraordinar de destinsă. Studenţii au comunicat foarte bine cu copiii evaluaţi, cu adulţii, cu aparţinătorii acestora şi s-a dovedit interesul şi de o parte şi de alta, precum şi devotamentul fiecăruia care a fost parte din proiect', a declarat, pentru AGERPRES, dr. Ligia Burtă.

În funcţie de prescripţiile medicale, persoanele testate vor primi gratuit, potrivit situaţiei, ochelari de vedere sau ochelari de soare, aparate auditive sau alte îngrijiri medicale.

Katharina Kiss, coordonatorul acţiunii, a precizat, pentru AGERPRES, că această campanie are şi un caracter informativ şi educativ în rândul studenţilor medicinişti voluntari care au fost instruiţi în prealabil de coordonatorii programelor de sănătate de la Fundaţia Special Olympics România, în sesiuni găzduite de Facultatea de medicină. De asemenea, părinţii şi aparţinătorii persoanelor cu dizabilităţi au fost consiliaţi în diverse aspecte de interes.

'Am dorit ca studenţii să ia contact şi să cunoască mai îndeaproape această categorie aparte de populaţie, care are nevoie specială de grija noastră, dar şi pentru a forma resurse de voluntari în acest domeniu', a spus Katharina Kiss.

Evenimentul Special Olympics de informare, educare şi testare pe teme de sănătate, pentru persoane cu dizabilităţi intelectuale, a avut loc la sediul aşezământului social Casa Minunată, din Oradea şi face parte din programul Special Olympics 'Sportivi Sănătoşi'.

Sportivii cu dizabilităţi intelectuale primesc o varietate de servicii de sănătate prin consultaţiile şi recomandările efectuate de specialişti voluntari, cu ocazia unor asemenea evenimente precum cel de la Oradea.

Partenerii acestei campanii sunt Fundaţia Down Oradea - Ador, Lions Club România, Essilor România, Safilo, Optimed Braşov, Colgate, UMF 'C. Davila' Bucureşti, ?Audiolux, Sonorom.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Studenţi medicinişti premiaţi pentru proiectele lor de cercetare şi implicare în viaţa medicală Centrul de Cercetări în Medicina de Înaltă Performanţă din Oradea a premiat luni 120 de studenţi ai Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Oradea, români şi străini, într-o gală festivă pentru a le mulţumi celor care prin activitate extracurriculară au susţinut dezvoltarea conceptului medical ştiinţific...
Bihor: Facultatea de medicină orădeană, apreciată de decanii medicinişti din ţară Oradea, 24 apr /Agerpres/ - Preşedintele Asociaţiei Decanilor Facultăţilor de Medicină din România (ADFMR), prof. univ. Anca Buzoianu, a apreciat, sâmbătă, ca fiind un ''progres notabil'' tot ceea ce s-a realizat, într-un timp foarte scurt, la Facultatea de medicină şi farmacie Oradea pentru îmbunătăţirea...
Bihor: Facultatea de Medicină şi Farmacie Oradea, acreditată şi de încredere Toate specializările Facultăţii de Medicină şi Farmacie, din Universitatea Oradea, au obţinut calificativul 'încredere', sunt acreditate şi pot funcţiona la parametri normali, după ce Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) a decis să acrediteze şi specializarea Medicină...
GALA OAMENII TIMPULUI INTERVIU/Norina Consuela Forna: Performanţa înseamnă profesionalism dus până la rang de sacrificiu Prof. univ. dr. Norina Consuela Forna, decanul Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie ''Gr.T.Popa'' din Iaşi, a primit în cadrul Galei Oamenii Timpului, eveniment care s-a desfăşurat sâmbătă seara pe scena Naţionalului ieşean, premiul la categoria "Sănătate",...
Bihor: Zilele Medicale Orădene, la ediţia XXI Facultatea de Medicină şi Farmacie din Universitatea Oradea organizează, în perioada 19-25 noiembrie, cea de-a XXI-a ediţie a Zilelor Medicale Orădene, o amplă manifestare ştiinţifică cu participarea unui mare număr de specialişti, din ţară şi străinătate şi studenţi medicinişti.
Bihor: Congres Naţional de Endodonţie, la Oradea Oradea, 22 feb /Agerpres/ - Prima ediţie a 'Congresului naţional de endodonţie' va avea loc la Facultatea de Medicină şi Farmacie din Oradea, în perioada 24-27 februarie, fiind organizat de Colegiul Medicilor Dentişti Bihor, Asociaţia Medicilor Dentişti Oradea, Facultatea de Medicină şi Farmacie Oradea...