Cele mai citite
 


Vaslui: Medic acuzat că a eliberat fără motiv certificate medicale
duminică, 2 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate (CJAS) Vaslui a finalizat vineri ancheta în cazul medicului Vasile Vasiliu, şeful secţiei chirurgie din cadrul Spitalului Municipal de Adulţi din Bârlad, care a fost reclamat de Primăria Bârlad că ar fi eliberat unei funcţionare a instituţiei şase certificate medicale fără ca aceasta să sufere de vreo afecţiune.
Potrivit reprezentanţilor Primăriei Bârlad, angajata respectivă ar fi fost plecată într-o excursie în Spania pe perioada cât a avut concediu medical.

Cele şase certificate medicale au acelaşi diagnostic: leziuni traumatice.

'Am făcut demersurile către CJAS pentru elucidarea acestui caz şi intenţionăm să recuperăm banii care i-au fost plătiţi angajatei în această perioadă. Ea nu a mai venit la muncă din luna ianuarie. Povestea s-a întins până în martie, toată această perioadă fiind acoperită cu nu mai puţin de şase concedii medicale', a declarat vineri Constantin Constantinescu, primarul municipiului Bârlad.

Primăria Bârlad a demarat o anchetă internă în acest caz iar edilul Constantin Constantinescu afirmă că pe data de 11 martie relaţiile de muncă dintre angajată şi instituţie au încetat.

Între timp CJAS Vaslui a finalizat ancheta în acest caz.


'Am primit sesizare de la Primăria Bârlad, am făcut o comisie comună cu Direcţia de Sănătate Publică Vaslui, am fost în control şi am consemnat. În urma analizei s-a stabilit că doctorul Vasiliu a eliberat acele concedii medicale în mod eronat. Potrivit legislaţiei în vigoare, medicul care greşeşte asemenea documente poate fi tras la răspundere. Concret, primăria se poate îndrepta împotriva doctorului respectiv pentru a recupera banii', a declarat vineri Maria Vlasici, directorul CJAS Vaslui.

Ea a mai spus că Primăria Bârlad poate să solicite recuperarea prejudiciului în instanţă, suma datorată trebuind să fie achitată direct de medicul responsabil pentru situaţia creată.

Medicul Vasile Vasiliu afirmă că nu a făcut nimic intenţionat şi că la mijloc este vorba despre o greşeală.

'Nu este nimic intenţionat, se întâmplă să mai şi greşeşti. Sunt circa 1.000 de coduri de boală şi nu pot să le cunosc pe toate. Probabil că la primul certificat a fost selectat greşit codul din calculator şi a fost preluat ulterior când am eliberat următoarele concedii medicale. Codul menţionat greşit era corespondentul unei fracturi de gambă. De fapt, diagnosticul corect era de plagă tăiată. Dacă primăria crede că nu e corect certificatul respectiv nu au decât să nu-l plătească', a declarat medicul Vasile Vasiliu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Aproape 11.000 de persoane au avut nevoie de concedii medicale în acest an Numărul certificatelor medicale eliberate în judeţul Vaslui în acest an este mai mare cu 900 faţă de perioada similară a lui 2009.
Vaslui: Anchetă a DSP la Spitalul de Urgenţă Bârlad în cazul uni copil căruia i s-ar fi refuzat internarea Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a demarat, luni, o anchetă la Spitalul de Urgenţă "Elena Beldiman" din Bârlad după ce părinţii unei fetiţe în vârstă de cinci ani au acuzat faptul că acesteia i s-a refuzat internarea de două ori, starea micuţei agravându-se.
Vaslui: Anchetă a DSP privind medicul psihiatru acuzat că s-a adresat nepotrivit mamei femeii decedată la Amatrice Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a demarat verificări în cazul unui medic psihiatru din municipiul Bârlad, acuzat că nu i s-ar fi adresat corespunzător unei paciente, fiind vorba despre o bătrână de 83 de ani, din comuna vasluiană Zorleni, mama femeii decedate în cutremurul din Amatrice.
Gorj: Peste 1.800 de şomeri au beneficiat de concedii medicale în 2014 Peste 1.800 de persoane aflate în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj au beneficiat, pe parcursul anului 2014, de concedii medicale, fiind eliberate în acest sens 2.617 de certificate medicale, a declarat marţi, pentru AGERPRES, directorul instituţiei, Romeo Chiriac...
Gorj: Aproximativ 1.600 de şomeri au beneficiat de concedii medicale în 2015 Aproximativ 1.600 de persoane aflate în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj au beneficiat pe parcursul anului 2015 de concedii medicale, fiind eliberate în acest sens 2.238 de certificate medicale, a declarat marţi, pentru AGERPRES, directorul instituţiei, Romeo...
Certificate medicale pentru boli fictive, anulate Botoşani, 14 aprilie /Agerpres/ - Şase certificate medicale în baza cărora un fost director de instituţie publică a obţinut în mod ilegal concedii medicale au fost anulate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) şi Colegiul Medicilor.