Cele mai citite
 


Covasna: Sanitas cere sprijin pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe
duminică, 2 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Conducerea Sindicatului Sanitas Covasna a depus vineri un memoriu la Casa de Asigurări de Sănătate Covasna şi la Direcţia de Sănătate Publică prin care cere sprijin financiar pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Dr. Fogolyan Kristof' din Sfântu Gheorghe, care se află la un pas de colaps.
Liderul sindicatului Sanitas, Vasile Cătălin Neagovici, a declarat pentru AGERPRES că bugetul alocat Spitalului Judeţean de Casa de Asigurări de Sănătate se situează la nivelul anului trecut, iar în atare condiţii această unitate medicală nu va putea supravieţui, deoarece este 'înecată' în datorii.

Potrivit acestuia, Spitalul are o datorii de 2,5 milioane de lei către diverşi furnizori de medicamente şi servicii, precum şi restanţe de aproape 40 de milioane de lei către angajaţi ca urmare a neachitării unor sporuri şi a celui de al 13 - lea salariu.

'Spitalul a primit notificări din partea furnizorilor de medicamente prin care informează că nu vor mai livra nici un medicament dacă nu se vor plăti restanţele care sunt mai vechi de o jumătate de an. Medicamente nu sunt, alimentaţia bolnavilor e cum e... Am depus memorii la Casa de Asigurări de Sănătate şi la Direcţia de Sănătate Publică prin care am arătat că ne confruntăm cu o lipsă acută de materiale sanitare şi medicamente, cu datorii mari şi că veniturile alocate sunt insuficiente. Iar luni vom depune memorii şi la Prefectură şi la Consiliul Judeţean, cerând să fim ajutaţi', a declarat Vasile Neagovici.

Acesta a mai adăugat că, pe lângă nemulţumirea generată de condiţiile de lucru, în rândul angajaţilor din sistem există o anumită teamă că ar putea să îşi piardă locurile de muncă odată cu descentralizarea spitalelor, care vor fi preluate în scurt timp de autorităţile locale.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Sanitas salută decizia managerilor spitalelor de a nu semna contractele cu Casa de Asigurări de Sănătate Conducerea Sindicatului Sanitas Covasna a salutat decizia managerilor spitalelor din judeţ de a nu semna contractele de finanţare cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS).
Covasna: Spitalele nu vor semna contractele cu CAS dacă nu se reevaluează finanţarea, spune liderul Sanitas Preşedintele Sindicatului Sanitas Covasna, Vasile Neagovici, afirmă că majoritatea spitalelor din judeţ nu vor semna contractele cu Casa de asigurări de Sănătate (CAS) până când finanţarea acestora nu va fi evaluată corect.
Gorj: Casa de Asigurări de Sănătate are datorii de 36 de milioane de lei la farmaciile din judeţ Directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, Daniel Bondoc, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că instituţia pe care o conduce trebuie să achite suma de 36 de milioane de lei către farmaciile din judeţ, reprezentând restanţe din anii 2009 şi 2010.
Covasna: Protest al angajaţilor Spitalului Baraolt în faţa Prefecturii pentru neacordarea tichetelor de masă Aproximativ 50 de angajaţi ai Spitalului orăşenesc Baraolt au protestat miercuri, în faţa Prefecturii din Sfântu Gheorghe, nemulţumiţi de subfinanţarea instituţiei şi neacordarea tichetelor de masă pe ultimele două luni.
Sanitas Covasna: Spitalul Baraolt nu poate plăti tichetele de masă şi utilităţile Spitalul orăşenesc Baraolt se află în impas financiar, fiind în imposibilitatea de a plăti utilităţile şi tichetele de masă pentru angajaţi, a declarat vineri, liderul Sindicatului Sanitas Covasna, Vasile Neagovici.
Covasna: Spitalele au semnat contractele de finanţare la nivele comparabile cu 2013 Spitalele din judeţul Covasna au semnat, marţi, contractele de finanţare cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS), în urma negocierilor obţinând sume apropiate celor de anul trecut.