Cele mai citite
 


Transpiratia - miros dezagreabil pentru unii, parfum pentru altii
marţi, 18 septembrie 2007   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Asa cum frumusetea se afla in ochii privitorului, tot asa parfumul sta in nasul mirositorului… chiar daca e vorba de transpiratie.  Potrivit unui nou studiu, cand vine vorba de mirosul pe care il emana o persoana, felul in care acesta este simtit – parfum sau transpiratie dezagreabila – tine numai de nasul celor din preajma.Studiul – publicat in revista Nature – explica de ce o persoana transpirata poate sa li se para unora ca miroase a vanilie, altora a urina si multora a… nimic.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mirosul de pui îndepărtează ţânţarii vinovaţi de transmiterea malariei (studiu) Cercetători etiopieni au stabilit că mirosul de pui îndepărtează în mod eficient ţânţarii vinovaţi de transmiterea malariei, deschizând astfel calea unor noi mijloace de prevenire a acestei boli endemice, conform unui studiu publicat în revista Malaria Journal şi preluat marţi de AFP.
Mirosul bun este un semn al longevităţii (studiu) Un miros bun este un semn al longevităţii - este concluzia unui nou studiu realizat în Statele Unite şi apărut în Annal of Neurology. După 65 de ani, pierderea mirosului poate fi considerat semnul care anunţă o boală ce nu a fost încă depistată, conform aceleiaşi cercetări, care confirmă rezultatele...
Gazul vinovat de mirosul flatulenţelor ar fi foarte bun pentru sănătatea organismului (studiu) Gazul vinovat de mirosul flatulenţelor ar fi în realitate foarte bun pentru sănătatea organismului, arată o echipă de cercetători de la Universitatea din Exeter (Marea Britanie), care se pare că nu ignoră niciun domeniu. Hidrogenul sulfurat ar avea o acţiune benefică în prevenirea cancerului, a accidentelor...
O genă face unii oameni să pară mai în vârstă decât sunt în realitate (studiu) Un studiu publicat joi în revista ştiinţifică ''Current Biology'' afirmă că a fost descoperită o genă care explică, parţial, de ce unele persoane par mai în vârstă decât sunt în realitate, relatează AFP şi ziarul spaniol ''ABC''.
Mâncarea nesănătoasă poate face oamenii să pară mai bătrâni cu un an (studiu) Un mod de viaţă nesănătos poate face oamenii să pară mai bătrâni, arată un studiu realizat recent de firma Unilever şi menţionat de 7sur7.be.
Ţânţarii infectaţi cu parazitul plasmodium atacă mai eficient omul (studiu) Ţânţarii purtători ai parazitului plasmodium, agentul paludismului, reacţionează în mod deosebit la mirosul uman. Simţul mirosului li se modifică faţă de ţânţarii neinfectaţi, ca şi cum germenul acţionează asupra gazdei pentru a spori şansele să fie transmis, scrie passionsante.be.