Cele mai citite
 


Numărul infecţiilor respiratorii în creştere
vineri, 13 martie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 13 mar /Agerpres/ - În săptămâna 2-8 martie s-a înregistrat o creştere a numărului de infecţii respiratorii cu 11%.

''Această creştere se încadrează în limitele aşteptate", a declarat. pentru AGERPRES, prof. dr. Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş".

La nivelul ţării s-au raportat 53 de cazuri de gripă, dintre care 42 au necesitat internare, cel al pneumoniilor a ajuns la 20.367, un număr de 4.923 fiind internate, înregistrându-se şi două decese, unul la Galaţi, la grupa de vârstă 0-4 ani şi unul la Prahova, la grupa de vârstă peste 65 de ani.
Cele mai multe cazuri cu gripă au fost în Bucureşti - 11 cazuri, Suceava - 10 şi Constanţa - 10.
Până la data de 10 martie, Centrul Naţional de Referinţă pentru Gripă din cadrul INCDMI Cantacuzino a comunicat detecţia unui număr total de 271 virusuri gripale, din care: 261 tip A, subtipul H3, dintre care 129 au fost izolate şi caracterizate antigenic ca virus gripal A/H3N2/Brisbane/10/07-like, 3 tip A, subtipul H1, din care 1 izolat şi caracterizat antigenic ca virus gripal A/H1N1/Brisbane/59/, şi 7 de tip B. Focarele regionale de gripă sunt în nordul şi sud-estul ţării. La nivel naţional, până pe 8 martie au fost vaccinate 3.147.208 persoane.
Rata de incidenţă prin infecţii acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS), la nivel naţional, în săptămâna 2-8 martie, a fost de 267,3 cazuri la 100.000 locuitori. În judeţele Iaşi şi Covasna s-a înregistrat o rată de incidenţă crescută faţă de rata de incidenţă naţională.
Rata de incidenţă prin pneumonii, la nivel naţional, în săptămâna 2-8 martie, a fost de 94,6 cazuri la 100.000 locuitori. În judeţele Iaşi, Bihor şi Gorj se înregistrează o rată de incidenţă crescută faţă de rata de incidenţă naţională.
Cei mai afectaţi sunt cei din grupa de vârstă 0-4 ani.
În cadrul Sistemului sentinelă de supraveghere a infecţiilor respiratorii, la Serviciul de Ambulanţă s-a înregistrat un număr total de 29.108 solicitări, cu 2.8% mai mult decât în săptămâna precedentă. AGERPRES/ (Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII ÎN JUDEŢE Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Corespondenţi în săptămâna 9-13 mai
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 11 - 15 iulie:
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 9 - 13 mai:
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Casa de Pensii Bucureşti primeşte cereri pentru bilete de tratament Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti primeşte, în această perioadă, cereri de acordarea biletelor de tratament pentru acest an.
Iniţiativă legislativă pentru fonduri pentru sănătate Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Un Comitet de Iniţiativă Legislativă Cetăţenească a început strângerea de semnături de la pacienţi pentru creşterea fondurilor alocate sănătăţii.