Cele mai citite
 


Botoşani: Criza de medici de la spitalul de pediatrie pune pacienţii pe drumuri
duminică, 2 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul de copii din Botoşani se confruntă cu o criză majoră de medici pe anumite specialităţi, iar din această cauză pacienţii sunt transferaţi la alte unităţi medicale.
Unitatea de pediatrie dispune de câte un medic specialist ORL, dermatologie, endocrinologie sau oftalmologie, iar, în cazul absenţei acestuia, copiii sunt transportaţi la Spitalul Judeţean Mavromati sau o clinică din Iaşi.

O situaţie concretă se înregistrează în aceste zile, când medicul specialist oto-rino-laringolog este plecat la un congres în Statele Unite ale Americii, iar pacienţii Spitalului de Copii sunt transferaţi pentru investigaţii de specialitate la Spitalul Judeţean.

'Este o situaţie întâlnită de obicei în perioada sărbătorilor, a concediilor de odihnă, având în vedere faptul că la Spitalul de Copii este un singur medic ORL-ist şi astfel întreaga patologie vine la Spitalul Judeţean. Nu putem trimite toate cazurile la Iaşi, dar ar mai trebui cel puţin un medic pediatru ORL-ist', a afirmat directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică, medicul Gheorghe Apetroaie.

Autorităţile sanitare susţin că mai multe posturi de medici pe specialităţi deficitare au fost scoase la concurs pe parcursul mai multor ani, însă acestea nu au fost atractive pentru medicii rezidenţi şi au rămas neocupate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Criză de medici la Spitalul de copii Spitalul de copiii din Botoşani a rămas fără medic oftalmolog, după ce singurul specialist al unităţii a demisionat, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, managerul spitalului, Livia Mihalache.
Botoşani: Un bărbat a murit în ambulanţă în drum spre Iaşi; starea proastă a carosabilului pare să fi contat Decesul unui bărbat de 39 de ani di Botoşani în timp ce era transportat cu ambulanţa la o clinică universitară din Iaşi a readus în discuţie necesitatea necesităţii unui elicopter SMURD care să preia pacienţii în stare gravă din Botoşani, a declarat Petrică Rădăuceanu, medicul şef al UPU de la Spitalul...
Botoşani: Criză de antirabice la Spitalul Judeţean 'Mavromati' Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' Botoşani se confruntă cu o criză de ser antirabic, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, managerul unităţii, Ovidiu Mimor.
Activitatea Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, verificată de Ministerul Sănătăţii Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii (MS) va verifica activitatea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani în urma unor neclarităţi legate de autorizarea Sanatoriului de neuropsihiatrie Podriga, se arată într-un comunicat de presă remis joi de MS.
Botoşani: Un fost centru de plasament, transformat într-un complex de locuinţe pentru medicii rezidenţi Botoşani, 11 ian/ Agerpres/- Un fost centru de plasament din municipiul Botoşani va fi transformat într-un complex de locuinţe pentru medicii tineri angajaţi de Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati, a declarat, luni, pentru AGERPRES, preşedintele interimar al Consiliului Judeţean (CJ), Gheorghe Sorescu...
Concluziile unui raport DSP Vaslui - asistenţă medicală primară precară, criză de medici de familie Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a prezentat, miercuri, în cadrul Şedinţei Grupului de Dialog Civic, un raport privind situaţia cabinetelor de medicină de familie din judeţul Vaslui, concluzionând că asigurarea asistenţei medicale primare este una precară.