Cele mai citite
 


Peste 1.700 de operaţii de chirurgie estetică pe zi în Brazilia
duminică, 2 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În Brazilia, unde cultul corpurilor frizează obsesia, peste 1.700 de persoane pe zi au fost supuse unei operaţii estetice în 2009, potrivit unei anchete inedite a Institutului Ibope difuzată sâmbătă.
Peste 640.000 de intervenţii de chirurgie plastică au fost efectuate anul trecut, dintre care 82 la sută pe femei, în această ţară de 190 de milioane de locuitori, precizează organismul.

La femei, chirurgia plastică a sânilor, cu proteze de silicon tot mai umflate, este cea mai curentă, în faţa liposucţiilor.

'Volumul de silicon utilizat în urmă cu câţiva ani pentru sâni varia de la 150 la 220 de mililitri. Astăzi, cel mai curent este de 280, 300 şi 350 de mililitri, uneori mai mult', a afirmat chirurgul plastician Luciana Pepino pe site-ul G1 al Globo, citat de AFP.

Bărbaţii preferă la rândul lor operaţiile pentru retuşarea pleoapelor şi a nasului.

Potrivit responsabilului anchetei, Ewaldo Bolivar, medicii sunt nevoiţi să îndrume femeile pentru a evita excesele.

'Chirurgul plastician este un psiholog cu un bisturiu în mână. Trebuie ca cineva să fie bine sfătuit şi nu lăsat pradă fantasmelor sale', a subliniat el.

Oferindu-şi sânii visurilor lor, un mic abdomen plat sau o gură cărnoasă nu mai este exclusivitatea bogaţilor în Brazilia unde reducerea preţurilor la astfel de servicii şi facilităţile de credit au democratizat din plin recurgerea la chirurgia estetică.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brazilia, nou lider mondial în chirurgia estetică Brazilia a devenit lider mondial în chirurgia estetică, depăşind pentru prima oară în 2013 Statele Unite, cu 1,49 milioane de operaţii efectuate, conform cifrelor oficiale publicate de în cotidianul O Estado din Sao Paulo şi preluate de 7sur7.be.
O operaţie estetică pentru bărbaţi la fiecare două minute în Brazilia Altădată tabu pentru bărbaţii din Brazilia, chirurgia plastică a progresat treptat, actualmente la fiecare două minute un bărbat suferind o intervenţie chirurgicală din raţiuni estetice, a indicat Societatea Braziliană de Chirurgie Plastică (SBCP), informează agenţia France Presse.
5 mituri despre chirurgia estetică, demontate de dr. Cristian Niţescu În 2013 au fost realizate la nivel mondial peste 23 de milioane de intervenţii de înfrumuseţare, în creştere cu aproape 8 milioane faţă de anul 2011, când au fost înregistrate aproximativ 15 milioane de astfel de intervenţii, arată ultimele statistici publicate în 2014 de Societatea...
Implanturile cu silicon de dimensiuni mai mici - noul val al chirurgiei estetice Rapoartele specialistilor in chirurgie estetica arata ca intre 5 si 10 milioane de femei din intreaga lume isi fac anual operatii pentru marirea sanilor. Cu toate ca traim intr-o societate in care tindem spre mai mult, mai vizibil, mai socant, a aparut o noua tendita in privinta alegerilor operatiilor...
Conferinta Nationala „Prezent si viitor in chirurgia plastica si microchirurgia reconstructiva”, 25-27 Octombrie 2013, Sinaia Asociatia Chirurgilor Plasticieni din Romania (ACPR) organizeaza in perioada 25-26 octombrie 2013 in Sinaia, Romania, Conferinta Anuala cu tema: “Prezent si viitor in chirurgia plastica si microchirurgia reconstructiva” cu participare nationala si internationala.
Toamna şi iarna - printre cele mai aglomerate perioade din an pentru intervenţiile de chirurgie estetică Intervenţiile de chirurgie estetică sunt din ce în ce mai populare, atât la nivel mondial, cât şi în România, iar implanturile cu silicon, liposucţiile sau rinoplastiile sunt printre cele mai căutate şi cerute astfel de operaţii. Românii îşi doresc să arate din ce în ce mai bine, să se facă...