Cele mai citite
 


Aproximativ 70 de persoane au alergat la Crosul Inimii
duminică, 2 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 70 de persoane au participat, duminică, în Parcul Tineretului din Capitală, la Crosul Inimii. Potrivit organizatorilor, cel mai tânăr participant are patru ani, iar cel mai vârstnic 83 de ani.
Profesorul Radu Negoiescu, unul dintre organizatori, a precizat că numărul mic de participanţi se explică prin aceea că premiile care se acordă sunt doar simbolice, precum reviste şi materiale sportive.

Cea de-a 15-a?ediţie a Crosului Zilei Naţionale a Inimii a fost organizată de Centrul Regional Bucureşti al Institutului Naţional?de Sănătate Publică (INSP) şi Asociaţia pentru Sănătate, Educaţie şi Familie (ASEF).

Cu acest prilej, voluntarii INSP şi ASEF au făcut consiliere cardio-preventivă şi au măsurat tensiunea arterială, greutatea şi procentajul de grăsime corporală pentru cei interesaţi. De asemenea, voluntarii au distribuit reviste, cărţi şi pliante având ca temă sănătatea.?

Mortalitatea cauzată de bolile cardiovasculare situează România pe primele locuri din lume. La bărbaţi, incidenţa este de 770 la suta de mii, reprezentând 47% din totalul mortalităţii, iar la femei, de 53%.

În fiecare an, pe data 4 mai, se marchează Ziua Naţională a Inimii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Centrofarm oferă clienţilor săi testări gratuite EKG, în cadrul campaniei de prevenire a bolilor cardiovasculare Din 20 ianuarie şi până în 30 martie, Centrofarm derulează campania medicală de prevenire şi informare privind bolile cardiovasculare, în 11 farmacii din Bucureşti, în cadrul Programului Câştigă Viaţă. Astfel, posesorii cardului de fidelitate Centrofarm pot beneficia de consultaţii medicale...
Dieta sănătoasă poate preveni îmbolnăvirile, susţin specialiştii Bolile cardiovasculare reprezintă cea mai frecventă cauză o morbidităţii şi mortalităţii în lume, fiind în strânsă legătură cu nivelul colesterolului seric, iar România ocupă unul dintre primele locuri în ceea ce priveşte mortalitatea şi morbiditatea prin aceste boli, a subliniat prof.dr. Eduard Apetrei...
Bolile cardiovasculare, principala cauză de morbiditate şi mortalitate Bucureşti, 11 feb /Agerpres/ - Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de morbiditate şi mortalitate în România şi în Europa, a declarat dr. Camelia Diaconu, joi, cu ocazia lansării campaniei 'O inimă sănătoasă iubeşte mai mult'.
Tensiunea arterială poate fi măsurată cu ajutorul unei aplicaţii descărcate pe telefonul mobil Tensiunea arterială va putea fi măsurată cu ajutorul unei aplicaţii care poate fi descărcată gratuit pe telefonul mobil de pe site-ul www.tensiuneamea.ro.
Bolile cardiovasculare, principala cauză de deces la români România s-a situat, în 2009, pe locul trei în Europa în ceea ce priveşte incidenţa bolilor cardiovasculare, fiind depăşită doar de Rusia şi Bulgaria, iar în 2010, după ultimele date, ţara noastră se află pe locul patru, înaintea sa fiind Ungaria, după cum a declarat prof. dr. Gheorghe Andrei Dan, specialist...
Cea de-a 20-a ediţie a Crosului Zilei Naţionale a Inimii, duminică, în Parcul Tineretului din Capitală Cea de-a 20-a ediţie a Crosului Zilei Naţionale a Inimii se va desfăşura, duminică, în Parcul Tineretului din Capitală, informează un comunicat de presă al organizatorilor.