Cele mai citite
 


Studenţii bucureşteni s-au prezentat în număr mare să doneze sânge
marţi, 4 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Studenţii din Capitală s-au prezentat la Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' încă de la prima oră în număr mare pentru a dona sânge în cadrul campaniei 'Donează sânge! Fii erou!' organizată de Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti în perioada 3-7 mai.
'Încă de la prima oră au venit foarte mulţi studenţi să doneze şi ne aşteptăm ca până la ora 12,30 să strângem 45 de litri de sânge', a declarat pentru AGERPRES coordonatoarea Iana Ruxandra.

Ea a explicat că studenţii completează o cerere de donare, li se iau datele din buletin, apoi primesc un bon de ordine şi sunt preluaţi de asistenţi de la Centru de Transfuzii care le ia glicemia şi le stabilesc grupa de sânge, iar apoi studenţii donatori sunt preluaţi de un medic care le ia tensiunea şi cu care poartă o discuţie despre datele completate în fişa de cerere.

Iana Ruxandra a precizat că fiecare persoană poate dona 450 mililitri de sânge odată la trei luni.
Ea a afirmat că sângele colectat va fi trimis către Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională unde se vor face analizele complete.
Coordonatoarea Iana Ruxandra a mai spus că se aşteaptă să fie colectaţi în perioada 3-7 mai 225 litri de sânge la fel ca în anii trecuţi.

Acţiunea de donare de sânge de află la a 12-a ediţie, ea fiind organizată de două ori pe an, a susţinut studenta la medicină.
Donatorii trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 şi 60 de ani, o stare de sănătate bună, să nu fi consumat alcool cu 48 de ore înaintea donării, să aibe peste 50 de kilograme, să nu aibă herpes, hepatită, TBC, malarie, să nu fie răcit sau sub tratament, să nu fie vaccinat în ultimele săptămâni, să nu fie la menstruaţie, să fie hidrataţi şi să fi mâncat uşor înaintea recoltării, dar fără grăsimi.

Totodată, donatorii nu trebuie să fi suferit vreo operaţie minoră în ultimele trei luni sau majore în ultimele şase luni.
Iana Ruxandra a mai declarat că donatorii vor primi şapte bonuri de masă în valoare de aproape 52 de lei, analize gratuite, adeverinţă de reducere cu 50% pentru transportul în comun pe o lună, dar şi o zi liberă, Pepsi, iaurturi, apă, biscuiţi şi 'multă recunoştinţă' din partea celor care primesc sângele.
În paralel cu Bucureştiul, acţiunea de donare de sânge mai mare loc în Braşov, Sibiu,Târgu Mureş, Craiova, Iaşi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un număr de 80 de studenţi au donat sânge la Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' Un număr de 80 de studenţi au donat, luni, sânge în cadrul campaniei 'Donează Sânge! Fii Erou', desfăşurate de Societatea Studenţilor la Medicină din Bucureşti (SSMB), a declarat pentru AGERPRES coordonatorul acţiunii, Iana Ruxandra.
Comunicat de presă - Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' Bucureşti Admiterea la Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' Bucureşti
160 de studenţi de la UMF au urmat stagii de pregătire în opt specialităţi medicale Un număr de 160 de studenţi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti au finalizat stagii de pregătire practică, cursuri de malpraxis şi comunicare şi au fost consiliaţi în cadrul proiectului "10 paşi spre o carieră medicală de succes".
Mai multe locuri de la buget la UMF 'Carol Davila'; examenul de admitere - pe 24 iulie Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" organizează pe 24 iulie examenul de admitere în ciclul de studii universitare de licenţă pentru 2013 - 2014, anul acesta fiind alocate de la buget mai multe locuri, şi anume 900, faţă de 800 de locuri anul trecut.
Program de consiliere pentru elevi şi studenţi la medicină şi practică în imagistică şi radiologie Institutul Clinic Fundeni, în parteneriat cu Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' Bucureşti, lansează marţi proiectul "Program de consiliere pentru elevi şi studenţi la medicină şi practică în imagistică şi radiologie", care are ca obiectiv creşterea ocupabilităţii elevilor înmatriculaţi...
Program de consiliere pentru elevi şi studenţi la medicină şi practică în chirurgie Spitalul Clinic de Urgenţă "Sfântul Pantelimon" şi Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" Bucureşti au lansat marţi 'Programul de consiliere pentru elevi şi studenţi la medicină şi practică în chirurgie', care se va desfăşura până pe 31 octombrie 2015 şi care are ca obiectiv principal creşterea...