Cele mai citite
 


Proiect de ghid pentru un stil de viaţă sănătos al elevilor
vineri, 13 martie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Cluj-Napoca, 13 mar /Agerpres/ - Deputatul PD-L Mircia Giurgiu şi şeful Centrului Clinic de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice din Cluj, Nicolae Hâncu, propun un set de trei ghiduri pentru elevi, care să fie incluse în programa şcolară şi care se referă la un stil de viaţă sănătos.

Giurgiu şi Hâncu au explicat vineri, într-o conferinţă de presă, că proiectul pe care îl propun este o continuare a Legii anti fast food în incinta unităţilor şcolare, care i-a avut ca iniţiatori.

"Am decis să extindem această acţiune şi la celelalte componente ale stilului de viaţă, care înseamnă activitate fizică, stare de nefumător, consum rezonabil sau chiar deloc de alcool, un somn regulat şi mai ales o stare antidrog. Toate aceste lucruri să se desfăşoare la nivelul elevilor, motiv pentru care întreg programul să se numească 'Viaţă sănătoasă pentru elevi' - VITAL" - a declarat Nicolae Hâncu.
În cadrul programului, o componentă importantă va fi elaborarea celor trei ghiduri pentru elevi, cu ajutorul unor specialişti în domeniu.
"Vom încerca să finalizăm până la începerea anului şcolar următor trei ghiduri, pentru clasele I-IV, V-VIII şi IX-XII, în aşa fel încât să propunem Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii aceste ghiduri pentru a fi incluse în programa şcolară. Este foarte important pentru elevi să ştie cât de mult contează comportamentul lor, atât în ce priveşte alimentaţia, cât şi educaţia fizică, sportul, să ştie că nu sunt benefice pentru ei fumatul, alcoolul şi drogurile" - a declarat deputatul Mircia Giurgiu.
Noul program va începe pe 1 aprilie, la Şcoala "Octavian Goga" din Cluj, unde vor fi derulate o serie de acţiuni menite să ducă la conştientizarea elevilor, dar şi a părinţilor lor cu privire la importanţa unui stil de viaţă sănătos, urmând ca asemenea acţiuni de conştientizare să fie derulate şi în alte şcoli clujene. AGERPRES/ (Marius Avram)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII ÎN JUDEŢE Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Corespondenţi în săptămâna 9-13 mai
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 11 - 15 iulie:
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 9 - 13 mai:
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Casa de Pensii Bucureşti primeşte cereri pentru bilete de tratament Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti primeşte, în această perioadă, cereri de acordarea biletelor de tratament pentru acest an.
Iniţiativă legislativă pentru fonduri pentru sănătate Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Un Comitet de Iniţiativă Legislativă Cetăţenească a început strângerea de semnături de la pacienţi pentru creşterea fondurilor alocate sănătăţii.