Cele mai citite
 


Vâlcea: Consiliul Judeţean a blocat conturile Spitalului Judeţean
marţi, 4 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicamentele necesare tratamentului bolnavilor vâlceni cu afecţiuni oncologice înscrişi în Programul naţional de oncologie nu mai pot fi eliberate prin farmacia Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea.
Situaţia este cauzată de o datorie de aproximativ 16.500 lei pe care unitatea sanitară o are de achitat către Consiliul Judeţean Vâlcea, care a decis blocarea conturilor spitalului.

'Consider că trebuie luate de urgenţă măsuri pentru remedierea situaţiei, în caz contrar, consecinţele fiind dramatice, având în vedere importanţa derulării acestui Program naţional. Sunt surprins că domnul preşedinte Cîlea, care şi-a arătat în campania electorală încheiată recent preocuparea faţă de binele vâlcenilor, nu îi pasă acum de bolnavii cu afecţiuni oncologice, aflaţi în situaţii critice', a declarat pentru AGERPRES deputatul PDL Samoil Vâlcu, după o discuţie cu conducerea Spitalului Judeţean Vâlcea.

Tot el solicită Consiliului Judeţean să nu întârzie adoptarea unei măsuri de deblocare a conturilor Spitalului Judeţean. 'Preşedintele Cîlea ar trebui să ştie că bolnavii de cancer nu îşi pot întrerupe tratamentul iar imposibilitatea derulării Programului va genera această situaţie, punând în pericol viaţa pacienţilor', a subliniat Vâlcu.
Contactat de AGERPRES, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Dumitru Persu, a declarat că vina pentru situaţia de la Spitalul Judeţean aparţine exclusiv conducerii acestuia.

'Spitalul Judeţean Vâlcea, clădirea şi toate dependinţele acestuia aparţin Consiliului Judeţean, aşadar ei sunt chiriaşii noştri. Între noi şi spital există în vigoare o hotărâre de consiliu care stipulează faptul că managerii spitalului pot subînchiria aceste spaţii iar jumătate din chirie o opresc ei şi jumătate revine Consiliului. Adevărul este că şi cei 50% care ni-i dădeau nouă se întorceau spitalului pentru reparaţii, igienizare etc.', a susţinut Persu.
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean a adăugat că din martie 2009 nu a mai fost virată acea sumă prevăzută în hotărârea de consiliu.

'Vreau să spun că din martie 2010 noi am început demersurile pentru a recupera banii. Întâi a fost un apel telefonic, apoi o notă scrisă, apoi o somaţie. La telefon chiar domnul Cîlea a vorbit cu managerii spitalului. Aşadar hotărârea de a bloca conturile a fost luată după ce am epuizat toate căile amiabile de dialog', a spus Dumitru Persu.
Până la soluţionarea acestui litigiu, spitalul nu mai poate să îşi achiziţioneze medicamente.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hunedoara: Contracte de muncă suspendate pentru medicii implicaţi în scandalul reţetelor pentru bolnavii de cancer Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva a decis luni să suspende contractele individuale de muncă ale celor doi medici oncologi implicaţi în dosarul reţetelor medicale prescrise în fals pentru tratamentul bolnavilor de cancer, pacienţii urmând să fie redistribuiţi către alţi specialişti.
Brăila: Mutări de personal la Secţia Oncologie, după arestarea şefului acesteia, implicat în eliberare de reţete false Activitatea Secţiei Oncologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Brăila, al cărei şef, dr. Cosmin Boldeanu, a fost reţinut de procurorii DIICOT alături de alte 12 persoane într-un dosar privind eliberarea de reţete fictive pentru bolnavii de cancer, se desfăşoară în 'parametri normali',...
Maramureş: Donaţii de peste 30.000 de lei pentru secţia de oncologie a Spitalului de Urgenţă Spectacolul caritabil "Ajută pentru a fi ajutat", aflat la a treia ediţie, a strâns peste 30.000 de lei din partea băimărenilor interesaţi să susţină secţia de oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" din municipiu.
Harghita: Reparaţii capitale şi dotări noi la Secţia de oncologie a Spitalului Judeţean Secţia de oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc va intra într-un proces de reabilitare şi va fi dotată cu echipamente noi, extrem de necesare screeningului pentru cancerul de sân şi cancerul de colon.
Vaslui: Conducerea CJ caută soluţii pentru rezolvarea situaţiei bolnavilor de cancer, care au rămas fără medic Conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui caută soluţii pentru rezolvarea situaţiei bolnavilor de cancer din judeţ, după ce Secţia de Oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) a fost închisă, în urma demisiei singurului medic oncolog.
Arad: Bolnavii de cancer din judeţ nu au suferit din cauza crizei citostaticelor Spre deosebire de alte judeţe Aradul nu a avut probleme din cauza aşa-zisei crize a citostaticelor care s-a semnalat în alte zone ale ţării.