Cele mai citite
 


Au fost identificate două noi gene implicate în autism
marţi, 4 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie
 

O echipă de cercetători americani a identificat alte două gene ce ar putea fi implicate în autism, informează luni UPI.

Unul dintre autorii descoperirii, prof. Ning Lei de la Universitatea Princeton, a explicat că deşi nu se cunosc cu exactitate cauzele autismului, au fost identificate câteva mutaţii genetice ce au legătură cu această stare.

Ning Lei şi colegii săi au analizat datele obţinute în cadrul studiului Autism Genetic Resource Exchange de la 943 de familii care au avut mai mult de un copil diagnosticat cu autism şi care au fost testate genetic.

Cercetătorii au comparat apoi 25 de mutaţii genetice identificate la participanţii la studiu cu un grup de control format din 6.317 persoane.

În urma acetsui studiu au fost identificate patru mutaţii genetice, dintre care două au mai fost legate de autism.

Una dintre noile gene identificate este NCAM2, ce este legată de hipocampus - regiune a creierului ce a fost legată de autism.

Rezultatele acestui studiu au fost prezentate cu ocazia întrunirii anuale a Pediatric Academic Societies, din Vancouver.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hrănirea bebeluşilor la sân ar putea reduce riscul de autism la copiii predispuşi genetic Hrănirea bebeluşilor la sân ar putea reduce riscul de autism la copiii predispuşi genetic, potrivit unui studiu realizat de cercetători germani şi publicat luni de revista Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS) citată de EFE.
Consumul de canabis poate provoca mutaţii genetice şi măreşte riscurile oncologice O echipă de cercetători de la Universitatea Australiei de Vest (UWA) avertizează că structura ADN a unei persoane poate fi alterată prin consumul de canabis, provocând mutaţii ce pot duce la apariţia unor boli grave. Aceste mutaţii pot fi apoi transmise copiilor de-a lungul mai multor generaţii, conform...
A fost descoperit mecanismul genetic care ar putea provoca autismul Washington, 4 oct /Agerpres/- Cercetători americani au descoperit mecanismul genetic ce ar putea provoca autismul prin manipularea genetică a şoarecilor care prezentau aceleaşi simptome ca şi copiii atinşi de această boală, informează AFP care preia rezultatele unui studiu publicat luni.
Identificarea unor noi gene responsabile de declanşarea crizelor cardiace Oamenii de ştiinţă au descoperit zece mutaţii genetice care măresc riscul de moarte subită în urma unor crize cardiace şi care modifică subtil ritmul cardiac, conform unui studiu publicat duminică în revista Nature Genetics, informează AFP.
Descoperirea a două gene ale căror mutaţii sunt legate de cancerul ovarian Cercetători americani au anunţat identificarea a două gene ale căror mutaţii sunt legate de manifestarea unei forme foarte agresive de cancer ovarian, formă ce este foarte rezistentă la tratamentele convenţionale, informează AFP.
Mutaţii genetice responsabile de apariţia unei forme agresive de cancer, colangiocarcinomhepatic, descoperite de specialişti Specialişti români de la Institutul Clinic Fundeni au participat alături de specialişti americani şi singaporezi la un studiu în urma căruia au fost descoperite patru mutaţii genetice responsabile de apariţia unei forme agresive de cancer, colangiocarcinomhepatic, a anunţat luni, într-o conferinţă de...