Cele mai citite
 


Un număr de 80 de studenţi au donat sânge la Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila'
marţi, 4 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 80 de studenţi au donat, luni, sânge în cadrul campaniei 'Donează Sânge! Fii Erou', desfăşurate de Societatea Studenţilor la Medicină din Bucureşti (SSMB), a declarat pentru AGERPRES coordonatorul acţiunii, Iana Ruxandra.
Astfel, cei 80 de studenţi au donat luni 36 de litri de sânge.
Studenţii din Capitală s-au prezentat la Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' încă de la prima oră în număr mare pentru a dona sânge în cadrul campaniei 'Donează sânge! Fii erou!', organizate de Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti în perioada 3-7 mai.
Iana Ruxandra a precizat că fiecare persoană poate dona 450 de mililitri de sânge o dată la trei luni.
Ea a afirmat că sângele colectat va fi trimis către Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională unde se vor face analizele complete.
Coordonatoarea Iana Ruxandra a mai spus că se aşteaptă să fie colectaţi 225 de litri de sânge la fel ca în anii trecuţi.
Acţiunea de donare de sânge de află la a 12-a ediţie, ea fiind organizată de două ori pe an, a susţinut studenta la medicină.
Donatorii trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 şi 60 de ani, o stare de sănătate bună, să nu fi consumat alcool în ultimele 48 de ore înaintea donării, să aibă peste 50 de kilograme, să nu aibă herpes, hepatită, TBC, malarie, să nu fie răcit sau sub tratament, să nu fie vaccinat în ultimele săptămâni, să nu fie la menstruaţie, să fie hidrataţi şi să fi mâncat uşor înaintea recoltării, dar fără grăsimi.
Totodată, donatorii nu trebuie să fi suferit vreo operaţie minoră în ultimele trei luni sau majore în ultimele şase luni.
Iana Ruxandra a mai declarat că donatorii vor primi şapte bonuri de masă în valoare de aproape 52 de lei, analize gratuite, adeverinţă de reducere cu 50% pentru transportul în comun pe o lună, dar şi o zi liberă, Pepsi, iaurturi, apă, biscuiţi şi 'multă recunoştinţă' din partea celor care primesc sângele.
În paralel cu Bucureştiul, acţiunea de donare de sânge mai mare loc în Braşov, Sibiu,Târgu Mureş, Craiova, Iaşi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Studenţii bucureşteni s-au prezentat în număr mare să doneze sânge Studenţii din Capitală s-au prezentat la Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' încă de la prima oră în număr mare pentru a dona sânge în cadrul campaniei 'Donează sânge! Fii erou!' organizată de Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti în perioada 3-7 mai.
160 de studenţi de la UMF au urmat stagii de pregătire în opt specialităţi medicale Un număr de 160 de studenţi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti au finalizat stagii de pregătire practică, cursuri de malpraxis şi comunicare şi au fost consiliaţi în cadrul proiectului "10 paşi spre o carieră medicală de succes".
Comunicat de presă - Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' Bucureşti Admiterea la Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' Bucureşti
Peste 10.000 de studenţi ai UMF "Carol Davila" au început luni noul an universitar Peste 10.000 de studenţi de la cele patru facultăţi ale UMF "Carol Davila" din Bucureşti, dintre care 1.495 de "boboci", au început luni anul universitar 2016-2017.
Program de consiliere pentru elevi şi studenţi la medicină şi practică în imagistică şi radiologie Institutul Clinic Fundeni, în parteneriat cu Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' Bucureşti, lansează marţi proiectul "Program de consiliere pentru elevi şi studenţi la medicină şi practică în imagistică şi radiologie", care are ca obiectiv creşterea ocupabilităţii elevilor înmatriculaţi...
Program de consiliere pentru elevi şi studenţi la medicină şi practică în chirurgie Spitalul Clinic de Urgenţă "Sfântul Pantelimon" şi Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" Bucureşti au lansat marţi 'Programul de consiliere pentru elevi şi studenţi la medicină şi practică în chirurgie', care se va desfăşura până pe 31 octombrie 2015 şi care are ca obiectiv principal creşterea...