Cele mai citite
 


Buzău: Doi cercetători afirmă că au descoperit planta care menţine celulele mereu tinere
marţi, 4 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Doi cercetători buzoieni susţin că au descoperit o plantă miraculoasă care ajută la menţinerea tinereţii celulelor, asigură regenerarea ţesuturilor umane şi prospeţimea inimii.
Potrivit acestora, secretul ''tinereţii fără bătrâneţe'' este o plantă cunoscută din antichitate, topinambur, varietate de napi, care prin tuberculii săi sintetizează oxizii de aur.
''Este singura plantă din lume capabilă să sintetizeze din sol oxizii de aur'', a declarat, pentru AGERPRES, Costel Vânătoru, şef de Laborator în cadrul Staţiunii de cercetări legumicole Buzău. Rolul oxizilor de aur a fost pus în evidenţă de medicii americani şi belgieni în tratarea bolilor cardiovasculare, dar şi în menţinerea unei tinereţi prelungite.
Cercetătorii horticoli au inventariat cele trei varietăţi de topinambur existente în România şi au demarat producerea în serie a acestora în serele Staţiunii de cercetare din Buzău.
Împreună cu cercetătoarea Eliza Neicu, Costel Vânătoru a mai pus la punct o tehnologie de producere a castravetelui amar, adus de acesta din Mexic, care produce insulină naturală şi poate fi folosit cu succes în prevenirea şi tratarea diabetului.
Ambele descoperiri vor fi prezentate la Congresul mondial de horticultură din luna august, de la Lisabona.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
O plantă rară, cu proprietăţi anticancerigene, aclimatizată în România O echipă de specialişti de la Staţiunea de cercetări legumicole Buzău a reuşit să aclimatizeze, după cinci ani de cercetări, o plantă originală din Nepal care produce fructul GAC, cunoscut ca având proprietăţi anticancerigene.
Buzău: Cercetătorii au introdus buruieni în cultura de serie Cercetătorii de la Staţiunea de cercetare legumicolă Buzău au introdus în cultură mai multe buruieni din flora spontană din ţara noastră combătute de regulă de fermieri, cum ar fi iarba-porcului, păpădia şi chimenul sălbatic. Iarba-porcului conţine în cantităţi mari de acizi graşi de tip Omega 3.
Elemente din bere ar putea contribui la tratarea cancerului şi a altor boli (cercetare) Un acid produs de hamei în timpul producerii berii ar putea contribui la tratarea cancerului - este concluzia unui studiu realizat de cercetători de la Universitatea Idaho (Statele Unite) care au vrut să conceapă o metodă de izolare a unor elemente chimice prezente în bere cu potenţiale beneficii în...
Buzău: Noutăţi 'exotice' la Staţiunea de cercetări legumicole Bureţi de baie cultivaţi în grădină, vinete albe sau tigrate, legume anti-diabet sunt numai câteva dintre noutăţile cercetătorilor de la Staţiunea de cercetări legumicole Buzău.
Timiş: Proiecte de cercetare şi brevete de invenţie la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului (USAMVB) din Timişoara a obţinut mai multe brevete la Salonul Internaţional al Cercetării, Inovării şi Inventicii - Pro Invent, desfăşurat la Cluj, prin care s-ar putea aduce beneficii economiei şi stării de sănătate a oamenilor, prin...
Mexic: Planta din care se face tequila ar putea preveni diabetul Agava, planta din care se produce tequila, băutura alcoolică emblematică pentru Mexic, conţine o substanţă care ar putea preveni diabetul sau osteoporoza, a anunţat un centru de cercetare mexican, citat de AFP.