Cele mai citite
 


Intervenţii stomatologice transmise live, în premieră
vineri, 13 martie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Stomatologie
 

Iaşi, 13 mar /Agerpres/ - Medicii şi profesorii stomatologi din Iaşi au efectuat, în premieră naţională, prima transmisie live a unei intervenţii stomatologice prin intermediul reţelei proprii de televiziune cu circuit închis.

Evenimentul s-a desfăşurat vineri la Baza de Învăţământ Stomatologic a Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul Universităţii „Gr.T.Popa” din Iaşi, serviciul de reabilitare implanto-protetică.

“Aceasta constituie debutul unei noi metode de pregătire a studenţilor stomatologi şi a absolvenţilor în cadrul cursurilor postuniversitare, având la bază un concept nou: telemedicina”, a spus prof.univ.dr. Norina Forna, decanul Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr.T.Popa” din Iaşi.
O echipă de medici din Germania şi Iaşi au efectuat o intervenţie chirurgicală, de asemenea revoluţionară în stomatologie - implantul KOS, atraumatic, ce antrenează o sângerare limitată, cu inserare gingivală şi încărcare imediată, ceea ce conferă ergonomie derulării etapelor terapeutice scurtând timpii cu câteva luni şi permiţând pacientului să revină la o viaţă normală în cel mai scurt timp. Intervenţia a fost transmisă video, în timp real, în detaliu şi interactiv în toată facultatea, putând fi urmărită atât de studenţi, cât şi de medicii care participă la cursul postuniversitar de specialitate.
“Impactul practic se regăseşte în răspunsurile la întrebările elaborate de cursanţi pe timpul intervenţiei, elucidând necunoscutele, această metodă fiind diferită de suportul inert de curs tip power-point”, a explicat decanul Facultăţii de Stomatologie.
Noua modalitate de desfăşurare a cursurilor, unică în ţară, va permite o mai bună pregătire a medicilor stomatologi punându-se accentul pe latura practică astfel încât beneficiarii serviciilor, pacienţii, vor avea garanţia unor tratamente exemplare, moderne şi durabile.
“Studenţii şi absolvenţii sunt astfel pregătiţi în maniera abordată în unele din facultăţile de renume din Europa, chiar depăşind-o, iar pacienţii vor beneficia de tratamente de ultimă oră la standarde internaţionale”, a explicat prof.univ.dr. Norina Forna. AGERPRES/(Daniela Malache)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII ÎN JUDEŢE Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Corespondenţi în săptămâna 9-13 mai
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 11 - 15 iulie:
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 9 - 13 mai:
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Casa de Pensii Bucureşti primeşte cereri pentru bilete de tratament Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti primeşte, în această perioadă, cereri de acordarea biletelor de tratament pentru acest an.
Iniţiativă legislativă pentru fonduri pentru sănătate Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Un Comitet de Iniţiativă Legislativă Cetăţenească a început strângerea de semnături de la pacienţi pentru creşterea fondurilor alocate sănătăţii.