Cele mai citite
 


Medicamentul Prozac ar putea fi folosit şi împotriva cancerelor
marţi, 4 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicamentul Prozac ar putea ajuta şi la combaterea unor cancere şi mai ales a leucemiilor, potrivit unor cercetători de la Universitatea din Birmingham. Într-un studiu publicat în buletinul Leukaemia Research, acest antidepresiv ar scădea cu 90% dezvoltarea unor cancere şi ar putea completa tratamentele folosite împotriva acestor boli, scrie site-ul maxisciences.com.
Fluoxetina, compusul activ al Prozacului, ar determina apoptoza (moartea celulară) a celulelor canceroase cultivate în laborator. Ea ar reduce cu 90% dezvoltarea leucemiilor. Oamenii de ştiinţă sunt încrezători şi consideră că rezultatele ar trebui să fie similare şi la testele efectuate pe pacienţi bolnavi de cancer.

Clomipramina, un alt antidepresiv, are acelaşi efect ca Prozacul. Cele două medicamente s-au dovedit deosebit de eficiente împotriva celulelor canceroase care se dezvoltă în cazul leucemiilor sau al limfoamelor.

Medicamentul Prozac poate fi utilizat în fiecare ciclu de chimioterapie, procedură care reprezintă un tratament foarte agresiv, atât pentru celulele canceroase, cât şi pentru cele sănătoase. Prin urmare, organismul are nevoie de pauze pentru a se reface. Prozacul ar putea interveni în cursul acestor faze de răgaz. Un ultim avantaj al produsului este că Prozacul este un medicament agreat, putând fi lansat rapid pe piaţă, în cadrul tratamentelor anticanceroase.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Curcuma presărată pe salate poate ajuta la prevenirea cancerului (studiu) Un nou studiu realizat de cercetători americani arată că un compus al curcumei, curcumina, poate inhiba proliferarea celulelor canceroase. Rezultatele promiţătoare urmează însă să fie confirmate de studii complementare, scrie luni metronews.fr.
Prozac este din nou un medicament ca toate celelalte /Le Monde/ Paris, 20 aug /Agerpres/ - Cu douăzeci de ani în urmă, antidepresivul Prozac era introdus în Franţa, la trei ani de la punerea sa în vânzare pe piaţa americană. Prozac este este numele comercial al fluoxetinei, descoperită şi brevetată de laboratorul american Eli Lilly. Din 2001, fluoxetina...
Majoritatea antidepresivelor sunt ineficiente în cazul copiilor şi adolescenţilor (studiu) Majoritatea medicamentelor antidepresive sunt ineficiente şi pot fi chiar periculoase în cazul copiilor sau adolescenţilor care suferă de depresii majore, conform unui studiu exhaustiv publicat joi în revista medicală britanică The Lancet, transmite AFP.
Un tratament împotriva efectelor opiaceelor prelungeşte viaţa pacienţilor bolnavi de cancer (studiu) Un medicament pentru tratarea constipaţiei cauzate de opiaceele analgezice a dublat timpul de supravieţuire al pacienţilor cu cancer avansat, a dovedit o analiză efectuată de cercetători americani asupra a două studii clinice, informează agenţia France Presse.
Bolnavii de cancer trataţi cu chimioterapie dezvoltă rezistenţă la acest tratament Chimioterapia face ca pacienţii să dezvolte rezistenţă la acest tip de tratament, ceea ce diminuează eficienţa tratării cancerului, avertizează revista ştiinţifică britanică Nature Medicine în ediţia sa de luni.
Celulele canceroase pot fi ţintite prin proteine create prin tehnici de bioinginerie (studiu) O echipă de cercetători de la Universitatea Stanford a folosit o proteină creată în laborator pentru direcţionarea spre tumori a medicamentelor necesare chimioterapiei, în speranţa creării unor "rachete ghidate" care să vizeze strict celulele canceroase, studiile sale fiind publicate în luna iunie în...