Cele mai citite
 


Spania: nou test de urină pentru detectarea cancerului de vezică
marţi, 4 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cercetătorii spanioli au realizat un nou test pentru detectarea cancerului de vezică pornind de la o mostră de urină, test care ar putea fi scos pe piaţă în 2013 şi care este mai fiabil decât toate cele existente la ora actuală, transmite luni Efe.
Noul test se bazează pe identificarea genelor implicate în acest tip de cancer, spre deosebire de cele existente deja pe piaţă, mai puţin precise, care identifică marcatorii, a explicat şeful Secţiei de urologie a Spitalului Clinic din Barcelona, Antonio Alcaraz.

Cancerul de vezică este a doua tumoare ca frecvenţă a tractului genito-urinar, după cancerul de prostată, iar în Spania sunt diagnosticate anual circa 15.000 de cazuri ale acestei boli cronice şi care obligă bolnavul să se supună la o medie de 15 - 20 de citoscopii pe parcursul vieţii.

Alcaraz a subliniat că, graţie noului sistem de diagnostic şi prognostic, se va reduce şi numărul de citoscopii - o tehnică invazivă şi foarte deranjantă pentru pacient, care constă în observarea vezicii urinare prin intermediul unei camere introduse prin uretră.

Cercetările pentru noul test, ale cărui rezultatate au fost publicate în revista Clinical Cancer Research, au fost demarate acum şapte ani, iar de atunci s-a investit peste un milion de euro.

În prezent, cinci spitale, trei dintre ele spaniole (Clinica din Barcelona, 'Fundacion Puigvert' şi 'Virgen del Rocio' - din Sevilla), unul din Olanda şi altul din Austria validează rezultatele acestui studiu pe o mie de pacienţi.

În ceea ce priveşte precizia diagnosticului pus cu ajutorul noului test, doctorul Alcaraz a susţinut că valoarea de predicţie este de peste 90 la sută.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cancerul pancreatic ar putea fi depistat cu un simplu test de urină (studiu) Un simplu test de urină care ar putea depista cancerul pancreatic în stadii incipiente a fost dezvoltat de oameni de ştiinţă din Marea Britanie şi Spania, anunţă BBC şi AFP, referitor la un studiu publicat luni în revista americană 'Clinical Cancer Research'.
Diagnosticarea cancerului de prostată va deveni mult mai eficientă cu ajutorul unui test de urină Procesul de diagnosticare al cancerului de prostată ar putea deveni mult mai eficient cu ajutorul unui simplu test de urină, conform unui nou studiu, transmite publicaţia Los Angeles Times.
Câinii pot contribui la depistarea cancerului de prostată Flerul câinilor, folosiţi pe scară largă la depistarea explozivilor sau a drogurilor, ar putea veni în sprijinul cercetărilor în cu totul alt domeniu: cancerul de prostată. Este vorba despre un simplu test de urină pentru descoperirea timpurie a celor mai agresive cancere, datorită marii sensibilităţi...
Depistarea cancerului de col uterin s-ar putea face printr-un test de urină (studiu) Testele de urină pentru depistarea prezenţei papilomavirusului uman (HPV), care stă la baza celor mai multe tipuri de cancer de col uterin, ar putea fi o alternativă la testul Papanicolau convenţional, potrivit unui studiu publicat miercuri, de un colectiv de cercetători britanici pe pagina de internet...
Probleme ale prostatei Prostata — glanda responsabila cu producerea majoritatii fluidelor din sperma — este situata chiar dedesubtul vezicii urinare . inconjoara uretra ca un guler.
Clinica de Urologie a SCJ Mureş, screening gratuit de incontinenţă urinară, campanie unică în România Şefa Clinicii de Urologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Mureş (SCJ), profesor doctor Martha Orsolya, a anunţat miercuri, că în perioada 25-27 iunie, la Târgu Mureş va avea loc un screening gratuit de incontinenţă urinară, acţiune unică în România.