Cele mai citite
 


Dolj: CJAS a acceptat clauzele medicilor de familie
miercuri, 5 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Dolj a acceptat peste 75% din clauzele suplimentare la contractul-cadru propuse de Patronatul Medicilor de Familie din Dolj în cadrul negocierilor de luni seara care au avut loc la Craiova şi au fost mediate de o comisie a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) şi preşedinta Federaţiei Naţionale a Medicilor de Familie (FNMP), Doina Mihăilă.
CJAS Dolj a acceptat reglementările la contractul-cadru la solicitarea CNAS şi a FNMP deşi Patronatul Medicilor de Familie Dolj încercase de mai multe ori să negocieze cu Casa Judeţeană.
În aceste condiţii, toţi medicii de familie din Dolj vor putea semna contractele cu CJAS Dolj începând de marţi, 4 mai, dată de la care au reluat emiterea de reţete gratuite şi compensate.

'Cu medierea şi sprjinul reprezentantelor CNAS şi al dnei dr.Doina Mihăilă, preşedinta Federaţiei Naţionale a Patronatelor Medicilor de Familie, am obţinut peste 75 % din reglementările din componenţa clauzelor. De azi (marţi, n.r) toţi medicii de familie din Dolj au reluat emiterea de reţete gratuite şi compensate', a declarat pentru AGERPRES, Mirela Profir, preşedintele Patronatului Medicilor de Familie Dolj.

Medicii de familie din judeţul Dolj se aflau în imposibilitatea de a elibera reţete gratuite sau compensate după ce Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Dolj a refuzat să semneze clauzele suplimentare la contractele-cadru pe 2010, iar vechile contracte au expirat la 30 aprilie 2010.

În condiţiile în care medicii de familie nu mai aveau dreptul legal să acorde pacienţilor servicii în contract cu CAS Dolj (reţete compensate sau gratuite, bilete de trimitere, etc), Patronatul Medicilor de Familie Dolj a hotărât să ţină cabinetele deschise şi să acorde totuşi consultaţii pacienţilor, chiar dacă aceste servicii le-au făcut gratuit.

Medicii de familie susţin că ei au făcut tot ce le-a stat în putinţă pentru deblocarea situaţiei, prezentându-ne din proprie iniţiativă, chiar şi duminică la CAS Dolj pentru discuţii, însă, din păcate, au fost refuzaţi de către conducerea CAS Dolj.
De altfel, conducerea CJAS Dolj le-a refuzat clauzele legale ale medicilor de familie care reglementează raportul dintre medici şi CJAS.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dolj: Conflictul dintre medicii de familie şi CAS Dolj, mediat de o comisie CNAS Conflictul dintre medicii de familie din Dolj şi Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate apărut în urma refuzului CJAS Dolj de a negocia clauzele suplimentare la contractul-cadru al medicilor pe 2010 urmează să fie mediat, luni seară, de o comisie a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate care a ajuns...
Medicii de familie din Dolj nu mai pot elibera retete gratuite sau compensate Medicii de familie din judeţul Dolj nu mai pot elibera, de luni, reţete gratuite sau compensate, după ce Casa de Asigurări de Sănătate /CAS/ Dolj a refuzat să semneze clauzele suplimentare la contractele-cadru pe 2010, iar vechile contracte au expirat la 30 aprilie 2010, transmite corespondentul AGERPRES...
Dolj: Medicii de familie nu mai eliberează decât reţete cu plată Medicii de familie din judeţul Dolj nu mai eliberează, începând de joi, pacienţilor reţete gratuite sau compensate, după ce au refuzat să semneze contractul-cadru cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.
Dolj: Medicii de familie nu semnează actele adiţionale impuse de Casa de Asigurări de Sănătate Medicii de familie din judeţul Dolj nu vor semna actele adiţionale la contractele încheiate pentru anul 2010, pregătite de Casa de Asigurări de Sănătate, pe motiv că acestea sunt întocmite în baza noilor acte normative pe care medicii doresc să le renegocieze.
Mirela Profir (PMF Dolj): Medicii nu vor mai putea elibera reţete gratuite sau compensate Medicii de familie din judeţul Dolj sunt hotărâţi să nu semneze noul contract-cadru cu Casa de Asigurări de Sănătate în forma impusă de aceasta.
Dolj: Medicii de familie solicită demiterea preşedintelui CJAS Medicii de familie din Dolj solicită demiterea preşedintelui Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Dolj, Cristian Petrică Popescu, pe motiv că acesta refuză să negocieze clauzele suplimentare la contractul-cadru al medicilor de familie, iar aceştia nu vor mai avea dreptul legal să acorde pacienţilor...