Cele mai citite
 


SUA au peste 70 de milioane de doze de vaccin nefolosite
miercuri, 5 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Statele Unite ale Americii încă mai au 71 de milioane de doze de vaccin împotriva gripei porcine nefolosite, însă nu a sosit încă vremea să renunţăm la ele, a afirmat luni guvernul federal, citat de agenţia britanică Reuters.
Statele şi alţi furnizori ar trebui să păstreze dozele nefolosite şi să continue să le ofere solicitanţilor până când companiile farmaceutice vor începe să distribuie vaccinul sezonier pentru sezonul gripal din toamnă, a precizat purtătorul de cuvânt al Health and Human Services Department /Ministerul Sănătăţii/ Bill Hall.

Gripa A/H1N1/ este în continuare, teoretic, în stadiul de pandemie, iar autorităţile sanitare susţin că orice persoană care nu s-a vaccinat încă ar trebui să o facă, în eventualitatea unui al treilea val de îmbolnăviri serioase. Experţii din sănătate se aşteaptă ca gripa porcină să intre în combinaţia virusurilor gripale sezoniere şi va fi inclusă în vaccinul gripal sezonier pentru 2010-2011.

Când virusul H1N1 a început să se răspândească, în aprilie anul trecut, Ministerul Sănătăţii şi agenţiile sale, împreună cu producătorii de vaccinuri gripale comerciale, s-au grăbit să formuleze şi să producă un vaccin. Vaccinurile pentru gripă sunt realizate prin intermediul unor metode complexe şi învechite ce presupun incubarea virusului în ouă de găină, iar acest proces durează întotdeauna mai multe luni.

Vaccinul a început să fie produs pe bandă rulantă în octombrie, iar SUA au comandat în cele din urmă 229 de milioane doze de la cei cinci producători licenţiaţi ai săi. Kathleen Sebelius, ministrul american al sănătăţii, a declarat luna trecută că 162 de milioane de doze au fost produse şi distribuite, însă că numai 90 de milioane au fost folosite efectiv de populaţie.

'Există aproximativ 71 milioane de doze, deţinute de state, distribuitori sau producători, ce sunt nefolosite. Acestea au diverse date de expirare, unele chiar în 2011', a afirmat Hall într-un email.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
OMS: 100 de ţări sărace vor primi donaţii de vaccinuri împotriva gripei H1N1 Aproape o sută de state în curs de dezvoltare vor primi doze de vaccin împotriva gripei H1N1, cu începere probabil din luna noiembrie, a anunţat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii, transmite AFP.
Copiii sub 10 ani ar putea avea nevoie de două doze de vaccin împotriva gripei porcine Compania producătoare de vaccinuri Sanofi Pasteur a afirmat că rezultatele testelor asupra vaccinului său împotriva gripei porcine sugerează că copiii sub 10 ani ar putea avea nevoie de două doze pentru a fi protejaţi pe deplin, relatează miercuri Associated Press.
Canada va dona OMS 5 milioane de doze de vaccin împotriva gripei porcine Guvernul canadian a anunţat joi că va face o donaţie de cinci milioane de doze de vaccin împotriva gripei H1N1 Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), la care se adaugă şi suma de şase milioane de dolari (5,6 milioane de dolari americani) cu titlu de contribuţie la lupta împotriva pandemiei mondiale...
Gripa porcină nu ar fi mai periculoasă decât cele obişnuite de sezon Washington, 4 mai /Agerpres/ - Informaţiile care parvin specialiştilor americani din diferite colţuri ale lumii le-au permis să tragă concluzia că virusul A (H1N1) nu ar fi mai periculos decât virusurile obişnuite ale gripei de sezon, a declarat duminică seara, într-o intervenţie la postul de televiziune...
SUA ar trebui să fabrice şi să stocheze vaccinuri împotriva holerei (experţi) Statele Unite ale Americii (SUA) ar trebui să fabrice şi să stocheze la scară mare doze de vaccin împotriva holerei pentru a putea interveni rapid în cazuri de epidemie precum cea care loveşte în prezent Haiti, au apreciat trei cercetători într-o scrisoare deschisă dată publicităţii miercuri, relatează...
Polonia se simte justificată pentru respingerea vaccinului împotriva AH1N1 Polonia este singura ţară din lume despre care se ştie că a refuzat să importe vaccinul împotriva virusului AH1N1, invocând motive legate de siguranţa cetăţenilor şi manifestându-şi neîncrederea faţă de companiile producătoare care produc vaccinul - temeri pe care experţii internaţionali în domeniul...