Cele mai citite
 


Arad: Spitalele nu mai pot oferi servicii medicale de radiologie-imagistică în ambulator
miercuri, 5 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalele din judeţ nu mai pot oferi servicii medicale de radiologie- imagistică în ambulatoriu.
Această situaţie a apărut întrucât spitalele nu deţin certificate de calitate ISO - condiţie recent impusă - şi în consecinţă nu se pot încheia contracte cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate pentru aceste servicii.
Ca urmare a acestei situaţii, pacienţii trimişi de medicii de familie sau de medicii specialişti nu mai beneficiază de servicii de radiologie- imagistică în spitale decât contra cost, până când unităţile spitaliceşti nu-şi vor obţine certificatele de calitate ISO, excepţie făcând bolnavii internaţi, care beneficiază de aceste servicii în continuare.

''Pacienţii din ambulator nu mai beneficiază de aceste servicii decât contra cost, pentru că în lipsa certificatului ISO, spitalele nu pot încheia contracte cu CAS pentru serviciile de radiologie- imagistică. La ora actuală, toate spitalele din judeţul nostru au făcut cerere pentru a le fi acordat certificatul respectiv'', a declarat, pentru AGERPRES, dr Gheorghe Domşa, directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Arad.
''Nu ştiu cât va dura această situaţie, pentru că nu ştiu cât va dura până când spitalele vor obţine certificatele ISO. Ceea ce pot însă spune este că, din cunoştinţele mele, acordarea certificatelor ISO în cazul serviciilor de radiologie- imagistică nu durează foarte mult, o durată mai mare necesitând obţinerea certificatelor ISO de către laboratoare'', a mai adăugat Domşa.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică susţin că acordarea unui certificat ISO nu se face aşa uşor, putând să dureze chiar până la un an.
''Iniţial, vine o comisie care constată deficienţele, după care spitalele vor afla care sunt condiţiile necesare de îndeplinit pentru obţinerea certificatului, paşii care trebuie urmaţi pentru obţinerea acestuia. Pe parcurs, spitalele vor fi auditate, pentru ca în cele din urmă, dacă vor îndeplini condiţiile cerute, să li se acorde certificatul. Iar ulterior, spitalele vor fi verificate periodic'', a declarat Ionel Drăgănescu, director-coordonator adjunct al DSP Arad.

Potrivit unor surse medicale, necesitatea obţinerii certificatelor ISO pentru diferitele servicii medicale oferite de spitale, condiţie impusă recent, ar putea să aibă ca scop direcţionarea pacienţilor spre clinicile private, acolo unde se aplică sistemul de co-plată a respectivelor servicii, pentru că Ministerul Sănătăţii nu şi-ar mai putea permite să le susţină din punct de vedere financiar.?
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dolj: Conflictul dintre medicii de familie şi CAS Dolj, mediat de o comisie CNAS Conflictul dintre medicii de familie din Dolj şi Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate apărut în urma refuzului CJAS Dolj de a negocia clauzele suplimentare la contractul-cadru al medicilor pe 2010 urmează să fie mediat, luni seară, de o comisie a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate care a ajuns...
Preşedintele CAS Sălaj speră că toţi medicii de familie vor semna contractul-cadru Preşedintele Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj, Claudiu Bârsan, are convingerea că toţi medicii de familie din judeţ vor semna în cele din urmă noile contracte-cadru cu instituţia pe care o reprezintă, chiar dacă, până în prezent, doar circa 30 din cei 117 medici şi-au manifestat în scris această...
Bacău: Bolnavii care fac dializă, primii care au primit în judeţ cardul de sănătate Un număr de 278 de pacienţi ai Centrului de Dializă din Bacău sunt primii din judeţ care au primit de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Bacău Cardul Naţional de Sănătate ce permite identificarea pacientului ca asigurat în Sistemul naţional al asigurărilor de sănătate, pentru a putea beneficia...
Arad: Medicii de familie vor fi aduşi în pragul falimentului de guvernarea PDL, afirmă liderii filialei PSD Cabinetele medicilor de familie vor fi aduse în pragul falimentului dacă vor fi constrânse să accepte condiţiile puse de guvernanţi, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, preşedintele PSD Arad, Dorel Căprar.
Suceava: 24 de pensionari trebuie să restituie banii pe reţetele onorate prin declaraţii de venit false Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava a aplicat, în cursul anului trecut, trei sute de sancţiuni, în valoare totală de 443.058 lei, iar 24 de pensionari cărora le-au fost onorate reţete compensate cu 90% în mod nejustificat, vor trebui să restituie diferenţa de bani, a declarat vineri...
Olt: Servicii fictive raportate de cabinetele medicale, depistate la controalele CJAS Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Olt a imputat furnizorilor de servicii medicale din judeţ aproximativ 163.000 lei din cauza nerespectării obligaţiilor contractuale, fiind controlate atât cabinetele medicilor de familie, cât şi spitalele.