Cele mai citite
 


Persoanele care ajung la Urgenţă în stare avansată de ebrietate ar putea să-şi suporte spitalizarea
miercuri, 5 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Senatorii din Comisia juridică au avizat favorabil, marţi, propunerea de modificare a Legii privind reforma domeniului medical, care prevede ca pacienţii cu etilism acut care ajung la Urgenţă să-şi achite cheltuielile de spitalizare.
Iniţiatorul actului normativ, deputatul independent Tudor Ciuhodaru, a precizat că legea vizează ca serviciile medicale care nu sunt decontate din fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate, să fie suportate de asigurat.
În expunerea de motive, iniţiatorul precizează că actul normativ ar putea constitui o sursă de finanţare suplimentară pentru sistemul medical într-o perioadă de criză, ponderea pacienţilor cu etilism acut care se prezintă în urgenţă fiind semnificativă.

Totodată, Ciuhodaru a precizat că suma reprezentând cheltuielile alocate terapiei acestor pacienţi este plătită din fondurile de urgenţă, în condiţiile în care resursele materiale şi umane ale sistemului medical sunt limitate.
''Consumul excesiv de alcool reprezintă un act voluntar care dăunează sănătăţii, existând campanii de informare ce avertizează asupra consecinţelor negative ale abuzului de etanol. Există recomandări ale CE privind reducerea efectelor negative ale abuzului de etanol, 7,4% din totalul cazurilor de boală sau moarte prematură din UE sunt provocate de consumul abuziv de alcool'', se mai arată în expunerea de motive.

Potrivit iniţiatorului, printre consecinţele unor astfel de excese se regăseşte un număr mare de accidente rutiere mortale, dar şi un puternic impact social (violenţă, huliganism, infracţionalitate, probleme în familie, excluderea din societate, precum şi scăderea productivităţii muncii).
Preşedintele Comisiei juridice din Senat, Toni Greblă, a precizat că ideea este generoasă, însă printr-o astfel de reglementare spitalele ar fi ''încărcate'' cu nişte sume în plus. La finalul dezbaterilor, social-democratul a precizat că propunerea iniţiatorului este bună, întrucât ''toate viciile se plătesc''.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Senat: Raport de respingere pentru proiectul prin care alcoolicii ar fi suportat 30% din valoarea tratamentului Senatorii Puterii din Comisia pentru Sănătate au întocmit marţi un raport de respingere a propunerii legislative prin care serviciile medicale pentru cazurile de etilism acut nu ar mai fi fost decontate în totalitate din Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate, ci 30% din valoarea costurilor...
Sălaj: Spitalul Judeţean are de recuperat aproape 450.000 de lei pentru spitalizarea victimelor accidentelor şi agresiunilor Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău are de recuperat aproape 450.000 de lei, reprezentând contravaloare serviciilor medicale prestate victimelor unor accidente rutiere sau agresiunilor, unitatea spitalicească având obligaţia să recupereze cheltuielile de spitalizare de la cei care se fac vinovaţi de producerea...
Covasna: Conducerea Spitalului Judeţean estimează un deficit de 500.000 de lei din spitalizările de zi Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe estimează că nu va putea realiza planul contractat cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) pentru spitalizările de zi, iar din această cauză va avea un deficit bugetar de cel puţin 500.000 de lei la finalul anului.
Dr. Tudor Ciuhodaru: Pentru a afla dacă este urgenţă sau nu, pacientul trebuie consultat Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi afirmă că orice cadru medical trebuie să respecte codul deontologic şi să acorde asistenţă specializată tuturor pacienţilor care le trec pragul.
Lansarea rezultatelor primului „Studiu privind impactul economic al consumului dăunător de alcool asupra sistemului de sănătate din România” Asociația Română pentru Promovarea Sănătății a lansat rezultatele primului „Studiu privind impactul economic al consumului dăunător de alcool asupra sistemului de sănătate din România”, susținut de compania Lundbeck România.
Ialomiţa: Spitalul Judeţean de Urgenţă şi Ambulanţa au semnat contractele de finanţare cu Casa de Asigurări Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Ialomiţa a reuşit să convingă ultimii doi furnizori de servicii medicale din judeţ, respectiv Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Slobozia şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Ialomiţa, să semneze contractele de finanţare a serviciilor medicale, după...