Cele mai citite
 


Arad: Liberalii susţin revigorarea industriei medicale româneşti
miercuri, 5 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Liberalii arădeni susţin revigorarea industriei medicale româneşti şi consideră că situaţiile dramatice apărute la spitalul CF 2 din Bucureşti au fost cauzate şi de importul ''fără discernământ'' de materiale sanitare de calitate îndoielnică.
''Materialele sanitare importate fără discernământ, pe criterii de multe ori obscure, ajung să pună în pericol viaţa pacienţilor, în condiţiile în care întreprinderile româneşti de profil, între care şi Fabrica de seringi şi ace medicale de unică folosinţă Sanevit din Arad, duc o luptă aproape imposibilă pentru supravieţuire, politica dezastruoasă din sănătate întorcându-se tocmai împotriva celor care ar trebui protejaţi, adică asiguraţii'', a declarat Florin Galiş, preşedintele organizaţiei municipale PNL Arad.
Potrivit sursei citate, cazul de la Spitalul CF 2 din Bucureşti nu este decât ''unul dintre multe altele'' în care mai multe persoane au ajuns în pragul morţii din cauza bacililor şi virusurilor contactaţi în spital.
''Astfel de situaţii nu fac decât să redeschidă o rană veche legată de dispreţul cu care a fost şi este tratată industria medicală românească. Cauzele care au condus la această situaţie ţin de interesele de la nivel înalt, datorită cărora s-au introdus în ţară cantităţi imense de consumabile sanitare în condiţii de calitate şi sterilitate îndoielnice. Iar de aici şi până la cazuri asemenea celui de la Spitalul CF 2 din Bucureşti nu a mai fost decât un pas'', a apreciat Galiş.
PNL Arad atrage atenţia tuturor factorilor responsabili de la nivelul administraţiei publice locale să depună toate diligenţele pentru salvarea Sanevit-ului şi redarea acestei fabrici circuitului medical naţional.
Cu toate că are capacitatea de a produce anual 200 de milioane seringi de unică folosinţă şi peste 500 de milioane de ace medicale, Sanevit SA Arad lucrează la cota de avarie, cu numai 60 de salariaţi. Fabrica se află într-o mare dificultate financiară, din cauza datoriilor acumulate la stat iar din cauza nevirării TVA, Ministerul Finanţelor a pus sechestru pe mărfurile fabricii.
Surse din conducerea firmei arădene au declarat, pentru AGERPRES, că problemele financiare cu care se confruntă fabrica au fost cauzate de faptul că de doi sau chiar trei ani nu s-au mai încasat bani pentru seringile livrate spitalelor din ţară iar pentru că Sanevit-ul, firmă la care statul deţine 85 % din acţiuni, are datorii la bugetul consolidat, nu se poate prezenta la licitaţiile organizate pentru livrarea de seringi în sistemul de sănătate românesc, motiv pentru care fabrica arădeană a ajuns să lucreze în lohn, pentru diferite companii farmaceutice din Europa.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Boom al vânzărilor de vaccinuri şi măşti antigripă: marile companii farmaceutice 'îşi freacă mâinile' de mulţumire Există persoane care ''îşi freacă mâinile'' de mulţumire privind gripa AH1N1, şi nu numai pentru a le dezinfecta şi a evita contaminările. Este vorba de farmacii şi mari case farmaceutice. Pe lângă marea afacere legată de vaccin, cumpărat în cantităţi industriale de numeroase ţări, şi o serie întreagă...
Marile companii farmaceutice fac testări clinice în ţări cu lacune în legislaţie, printre care şi România Marile companii farmaceutice conduc numeroase experimente clinice în străinătate, în ţări în care reglementările în domeniu sunt practic inexistente şi unde agenţia guvernamentală a SUA de protecţie a consumatorului, Food and Drug Administration /FDA/, nu ajunge, iar 'greşelile' sunt închise în mormintele...
Florin Galiş (ALDE): Unul dintre principalele obiective este garantarea unor servicii medicale de calitate Arad, 7 oct /Agerpres/- Preşedintele organizaţiei municipale ALDE Arad, Florin Galiş, a declarat vineri că unul dintre principalele obiective pe care şi le propune ALDE este asigurarea unor servicii medicale de calitate. Potrivit acestuia, sistemul de sănătate din România este bolnav, cauzele fiind multiple...
EXCLUSIV Preşedintele AVAS: Statul va păstra controlul asupra preţului la medicamente Preşedintele Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Mircea Ursache, susţine că înfiinţarea Companiei Farmaceutice Române are ca scop un interes naţional şi anume păstrarea de către stat a controlului asupra preţului la medicamente, ca o contrapartidă la preţurile medicamentelor din...
Sistemul de sănătate trebuie modificat, au susţinut participanţii la o dezbatere pe teme medicale Sistemul de sănătate trebuie să sufere modificări, a fost concluzia unei dezbateri la care au participat factori implicaţi în sistemul medical.
Experţii OMS, care au pornit lupta globală cu gripa nouă, suspectaţi de corupţie Pandemia de gripă porcină s-ar putea dovedi a fi una din cele mai grandioase afaceri de corupţie din timpurile noastre, la această concluzie au ajuns jurnaliştii danezi care au investigat relaţiile de afaceri dintre o seamă de experţi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) şi unele dintre cele mai...