Cele mai citite
 


Schimb de experienţă româno - francez în domeniul situaţiilor de urgenţă
miercuri, 5 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O delegaţie a Brigăzii de Pompieri din Paris efectuează, în aceste zile, o vizită în România pentru un schimb de experienţă în domeniul misiunilor de salvare şi acordarea primului ajutor pentru cazuri de urgenţă.
Oaspeţii francezi au vizitat sediul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, prilej cu care au urmărit procedura de preluare a apelurilor în sistemul naţional de urgenţă 112, felul în care sunt transferate datele către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, comunicarea cu dispeceratele celorlalte instituţii care asigură sprijin în managementul situaţiilor de urgenţă.
Oficialii francezi consideră că integrarea activităţii pompieri - SMURD - ambulanţă este mult mai avansată în România decât în Franţa.
Generalul de divizie Joel Prieur, comandantul Brigăzii de Pompieri Paris, a apreciat vehiculul mobil de comandă şi partea de transmisie de date prin sistemul de telemedicină amplasat în ambulanţele SMURD.
Sistemul de urmărire a victimelor în caz de catastrofă - SINUS - ar putea fi preluat de la francezi şi de România. Sistemul ar putea completa dotarea Unităţii mobile de primiri urgenţe, vehicul ce poate interveni în caz de inundaţii, cutremure sau alte calamităţi şi se prezintă sub forma unui spital mobil.
Schimbul de experienţă urmăreşte îmbunătăţirea calităţii serviciilor oferite cetăţeanului pentru protecţia şi salvarea vieţii şi a bunurilor sale, prin fructificarea experienţei sistemului francez, în limitele prevederilor cadrului legislativ şi ale posibilităţilor de finanţare.
Vizita are loc la iniţiativa dr. Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii şi a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă 'Dealu Spirii' al municipiului Bucureşti.
Delegaţia franceză este formată din general de divizie Joel Prieur - comandantul Brigăzii de Pompieri Paris, general medic (în rezervă) Henry Julien şi medicul şef al Serviciilor şi şeful Diviziei de Sănătate din Statul Major, Jean-Pierre Carpentier.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
INTERVIU/Raed Arafat: În raportul privind 'Colectiv' am identificat decizii pozitive luate de persoane; noi le facem proceduri Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI) Raed Arafat a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că, în cazul raportului referitor la modul în care instituţiile au reacţionat în cazul tragediei de la Colectiv, s-a căutat identificarea unor "decizii pozitive", care să devină, ulterior...
Videoconferinţă a secretarului de stat Raed Arafat cu reprezentanţii structurilor de urgenţă Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a convocat luni o videoconferinţă la care au participat şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, colonel Ioan Burlui, reprezentantul Inspectoratului General al Aviaţiei din cadrul MAI, comandor Cătălin Dache, directorul Direcţiei...
În 2015, serviciile de ambulanţă judeţene şi SABIF au intervenit la 2.972.305 de solicitări Serviciile de ambulanţă judeţene şi Bucureşti-Ilfov au primit prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, în 2015, un număr de 3.741.439 de apeluri şi au intervenit la 2.972.305 de solicitări pentru cazuri de urgenţă, consultaţii la domiciliu şi transferuri, potrivit bilanţului Departamentului...
Raed Arafat: Sistemul de urgenţă din Bucureşti a ajuns la maturitate Sistemul de urgenţă din Bucureşti a ajuns deja la maturitate, a afirmat Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii (MS), marţi, cu ocazia participării sale la festivitatea de aniversare a 4 ani de la operaţionalizarea SMURD Bucureşti.
Numărul unic de urgenţă 112 - la şase ani de existenţă în România, cu apeluri reale şi false (grupaj) Bucureşti, 11 feb /Agerpres/ - Numărul unic de urgenţă 112 a marcat, vineri, al şaselea an de implementare în România, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale organizând, cu acest prilej, în toate Dispeceratele 112 din ţară, vizite ale elevilor pentru a le explica importanţa şi utilitatea lui, precum şi...
SMURD a asistat peste 225.000 de persoane în cinci ani de activitate Echipajele Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare au avut intervenţii până în prezent la peste 225.000 de persoane şi au primit peste 280.000 de solicitări, a declarat miercuri Stelian Duduş, inspector-şef al ISU Bucureşti, cu ocazia sărbătoririi a cinci ani de activitate SMURD în România...