Cele mai citite
 


Galaţi: Doar analize cu plată la spitalul judeţean
miercuri, 5 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Persoanele care beneficiază de compensaţii şi gratuităţi la analizele de sânge şi investigaţiile imagistice în regim ambulatoriu, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Galaţi, vor trebui să le plătească din buzunarul propriu, a anunţat, marţi, directorul spitalului, Marin Crăciun.
Crăciun a spus că Laboratorul de analize al spitalului nu se mai află,?începând din luna aprilie, în relaţii contractuale cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi pentru că nu este certificat RENAR, un tip de certificare a calităţii activităţii prestate, aşa că nu mai poate încheia contract cu CJAS.
De asemenea, tot contra cost se vor face şi investigaţiile imagistice în regim ambulatoriu, pentru că spitalul nu are acreditarea tip ISO cerută de lege.
Excepţie de la regulă vor face doar pacienţii care sunt internaţi în spital.
'Cum aceste acreditări nu există în prezent, suntem obligaţi să lucrăm în acest fel, provizoriu, până la obţinerea lor. Vorbim doar despre analizele şi investigaţiile imagistice de care au nevoie pacienţii noştri în regim de ambulatoriu. Cei internaţi nu plătesc. Ne străduim să luăm măsurile necesare şi să demarăm procedurile de autorizare. Problema este, pe de o parte, că astfel de acţiuni durează foarte mult, iar pe de altă parte, mai ales în cazul certificării ISO pentru operarea investigaţiilor imagistice, costurile totale estimative s-ar putea să egaleze investiţia în aparatură', a declarat Crăciun.
Gălăţenii care beneficiază de gratuitate sau compensaţie la analize şi investigaţii imagistice pot apela doar la laboratoarele şi clinicile private.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Zeci de furnizori de servicii medicale, sancţionaţi de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Inspectorii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi au aplicat sancţiuni unui număr de 46 de furnizori de servicii medicale în primul semestru al anului, au anunţat, joi, reprezentanţii Biroului de control al instituţiei.
Galaţi: 200 de furnizori de servicii medicale, sancţionaţi de CJAS de la începutul anului Galaţi, 27 oct/Agerpres/- Inspectorii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate(CJAS) Galaţi au aplicat de la începutul anului sancţiuni unui număr de 200 de furnizori de servicii medicale, se arată într-un raport prezentat marţi de preşedintele instituţiei, Mihaela Oana Docan, în şedinţa Comisiei de Dialog...
Spitalele gălăţene au bani doar până în august sau septembrie Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi a finalizat încheierea noului contract cadru cu unităţile sanitare gălăţene, la capitolul spitale fiind alocată pentru perioada aprilie-decembrie suma de 82.190.573 lei, cu 8% mai mică decât în anul anterior, a anunţat, miercuri, directorul instituţiei...
Preşedintele CJAS Galaţi: Întâi trebuie modificată Legea Sănătăţii, apoi se poate da ordinul de desfiinţare a CJAS-urilor Preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi, Elena Vrabie, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că desfiinţarea caselor judeţene şi a direcţiilor de sănătate publică (DSP) se poate face doar după ce se modifică Legea Sănătăţii.
Galaţi: Zeci de farmacii sancţionate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Peste 30 de farmacii din judeţul Galaţi au fost sancţionate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi în urma unor controale la cele care au contracte cu statul pentru furnizarea de medicamente, a anunţat miercuri directorul instituţiei, Elena Vrabie.
Galaţi: Circa 144 milioane lei de la CJAS pentru funcţionarea unităţilor sanitare timp de două luni Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi a primit 143,9 milioane lei cu care finanţează sistemul de sănătate gălăţean până la începutul lunii iunie, când este programată încheierea contractului-cadru pe anul în curs, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele instituţiei, Olimpia...