Cele mai citite
 


Cseke Attila susţine acţiunea studenţilor medicinişti 'Donează sânge!Fii Erou!'
miercuri, 5 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Sănătăţii salută şi susţine iniţiativa Federaţiei Asociaţiilor Studenţilor în Medicină din România (FASMR) de a desfăşura în această săptămână campania naţională de donare benevolă de sânge 'Donează sânge! Fii Erou!'.
Ministerul Sănătăţii încurajează donarea voluntară de sânge şi încearcă să schimbe în acest sens mentalitatea de donare a sângelui în rândul populaţiei.
'Ceea ce fac studenţii zilele acestea înseamnă un exerciţiu de conştiinţă civică necesar în sistemul de sănătate. Avem nevoie de astfel de exemple şi de oameni tineri cu iniţiativă în sistemul sanitar. Tinerii medicinişti dau un exemplu de responsabilitate care în ultimul timp pare să fie uitat. Este o bucurie şi o onoare pentru mine să constat că viitorii medici se gândesc la concetăţenii lor şi la necesitatea de a da un exemplu de implicare civică', a declarat, ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.
Ministrul Sănătăţii i-a primit pe reprezentanţii studenţilor care au iniţiat evenimentul şi i-a asigurat de tot sprijinul său.
Campania benevolă de donare de sânge iniţiată de Federaţia Asociaţiilor Studenţilor în Medicină din România se desfăşoară în perioada 3-7 mai şi este organizată în colaborare cu Centrele de Transfuzie Sanguină din Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Sibiu şi Târgu Mureş.
Un număr de 80 de studenţi au donat, luni, sânge în cadrul campaniei 'Donează Sânge! Fii Erou', desfăşurate de Societatea Studenţilor la Medicină din Bucureşti (SSMB). Cei 80 de studenţi au donat, luni, 36 de litri de sânge.
Coordonatoarea campaniei, Iana Ruxandra, de la Societatea Studenţilor Medicinişti din Bucureşti a spus că se aşteaptă să fie colectaţi 225 de litri de sânge, la fel ca în anii trecuţi.
Acţiunea de donare de sânge de află la a 12-a ediţie, ea fiind organizată de două ori pe an.
Iana Ruxandra a mai declarat că donatorii vor primi şapte bonuri de masă în valoare de aproape 52 de lei, analize gratuite, adeverinţă de reducere cu 50% pentru transportul în comun pe o lună, dar şi o zi liberă, Pepsi, iaurturi, apă, biscuiţi şi 'multă recunoştinţă' din partea celor care primesc sângele.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov: Studenţii medicinişti donează sănge Câte 20 de studenţi ai Facultăţii de medicină din Universitatea 'Transilvania' Braşov, participă zilnic, în perioada 3-7 mai, la o amplă campanie naţională de donare benevolă de sânge desfăşurată sub sloganul 'Donează Sânge! Fii Erou'.
Iaşi: Sute de studenţi medicinişti, prezenţi la conferinţa privind oportunităţile de consiliere Peste 400 de studenţi medicinişti din Iaşi au luat parte, marţi, la o nouă ediţie a conferinţei "Oportunităţi în abordarea interdisciplinară a consilierii studenţilor de medicină şi medicină dentară" din cadrul proiectului 'Consiliere profesionala pentru studenţii în medicina şi program integrat de practica...
Studenţii medicinişti vor rezidenţiat descentralizat şi subiecte unice Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, s-a întâlnit marţi cu reprezentanţii Federaţiei Asociaţiilor Studenţilor la Medicină, ocazie cu care tinerii medici au solicitat desfăşurarea descentralizată a concursului de rezidenţiat în cele şase centre universitare, dar şi subiecte unice.
Ministrul Sănătăţii din Iordania doreşte reducerea taxelor universitare din România pentru studenţii medicinişti din ţara sa Ministrul Sănătăţii din Regatul Haşemit al Iordaniei, dr. Nayef Al-Fayez, a declarat, vineri, la Târgu Mureş, în timpul unei întrevederi cu preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Lokodi Edita Emoke, că speră ca numărul studenţilor medicinişti iordanieni din România să crească dacă vor fi practicate...
Studenţi de la trei universităţi de medicină recomandă promovarea drepturilor omului şi a nediscriminării în sistemul sanitar Cursul opţional 'Etică şi non-discriminarea grupurilor vulnerabile în sistemul de sănătate' este necesar, atât în învăţământul universitar medical, cât şi în unităţile sanitare din România, deoarece subiectele precum respectarea drepturilor pacienţilor şi obligaţiile cadrelor medicale sunt prea puţin...
Centru mobil de donare de sânge în Piaţa Romană Unul din cele cinci centre mobile de donare de sânge a devenit luni, pentru o zi, funcţional în Piaţa Romană din Bucureşti.