Cele mai citite
 


Al doilea pacient spaniol care a suferit o grefă de faţă mulţumeşte familiei donatorului
miercuri, 5 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Al doilea pacient spaniol care a suferit o grefă de faţă a apărut marţi la o conferinţă de presă, la trei luni după operaţie, pentru 'a mulţumi familiei donatorului' şi a-şi împărtăşi 'bucuria', transmite AFP.
Bărbatul, care suferea de o formă severă a unei boli genetice, o neurofibromatoză de tip I, din cauza căreia i se deforma faţa prin apariţia a numeroase tumori benigne, a primit o grefă, pe 26 ianuarie, la spitalul Virgen del Rocio din Sevilla, pe parea inferioară a feţei. El a apărut marţi alături de doctorul care l-a operat, Tomas Gomez Cia, şeful unităţii de chirurgie plastică de la spital, în faţa unei mulţimi de ziarişti, în cadrul unei conferinţe de presă organizate cu ocazia externării sale.

Exprimându-se cu dificultate, pacientul a explicat cât de bucuros a fost când s-a privit în oglindă, prima dată după operaţie, şi a 'mulţumit familiei donatorului', care i-a dat ocazia să aibă din nou o înfăţişare social acceptabilă. Chirurgul Gomez Cia a coordonat o echipă de 23 de profesionişti, care a lucrat peste 24 de ore. Pacientul Rafael este al nouălea caz de grefă a feţei din lume. Se pare că marile spitale spaniole rivalizează acum în ceea ce priveşte grefele de faţă. Spitalul Vall d'Hebron din Barcelona a anunţat recent că a realizat, la sfârşitul lunii martie, o grefă totală de faţă la un bărbat care suferise un traumatism grav.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
A doua grefă facială din SUA, realizată de un spital din Boston Washington, 14 aprilie /Agerpres/ - Un spital din Boston (Massachusetts) a realizat joi o grefă facială la un bărbat care fusese desfigurat, a doua operaţie de acest tip din SUA, a indicat spitalul vineri, relatează AFP.
Spania: Primul pacient cu grefă totală de faţă a ieşit din spital Primul pacient din lume căruia i s-a făcut, în luna martie, o grefă totală de faţă, a ieşit luni din spitalul din Barcelona unde a fost operat. Potrivit medicilor, starea sa a evoluat bine, informează AFP.
Primul transplant din lume de mâini şi faţă, efectuat de medici francezi Paris, 14 aprilie /Agerpres/ - Chirurgi francezi au realizat în noaptea de sâmbătă spre duminică o premieră mondială, transplantând o parte a feţei şi mâinile la un bărbat de 30 de ani, la spitalul Henri Mondor de Créteil, de la periferia capitalei, relatează AFP.
Brăila: Chirurgie plastică şi reparatorie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că are în plan să înfiinţeze o secţie de chirurgie plastică şi reparatorie la Spitalul Judeţean de Urgenţă.
La 30 de ani de la înfiinţare, Clinica de Chirurgie Plastică şi Reparatorie din Târgu Mureş ar putea fi reabilitată Preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Dobre, şi directorul Spitalului Clinic Judeţean (SCJ) Mureş, Ovidiu Butuc, au anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că în acest an se va face o investiţie în aparatură pentru Clinica de Chirurgie Plastică şi Reparatorie, care a împlinit trei decenii...
Prima grefă de faţă în Belgia Prima grefă de faţă realizată în Belgia a fost efectuată recent cu succes de către o echipă de la spitalul universitar din Gand (nord-vest), a anunţat sâmbătă cotidianul de limbă flamandă De Morgen, citat de France Presse.