Cele mai citite
 


UE ia măsuri pentru a preveni răspândirea AIE din România în statele membre
miercuri, 5 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Uniunea Europeană va întări măsurile de prevenire a răspândirii anemiei infecţioase ecvine (AIE) din România în statele membre, informează site-ul Comisiei Europene.
Decizia se bazează pe o propunere a Comisiei, sprijinită de reprezentanţii statelor membre reuniţi pentru două zile în Comitetul permanent pentru lanţul alimentar şi sănătatea animală (SCoFCAH), care a mai hotărât şi o serie de măsuri în favoarea protejării sănătăţii publice şi a animalelor în UE.
Anemia infecţioasă ecvină, cunoscută şi sub denumirea de febră de mlaştină, este o boală virală care se manifestă la toţi membrii familiei equidae - cai, catâri şi măgari. Boala este endemică în România, iar anumite reguli sunt deja stabilite pentru a împiedica răspândirea prin deplasarea animalelor.
Cazurile recente de AIE la caii deplasaţi din România în alte state membre şi raportul publicat al unei misiuni de inspecţie veterinară au indicat faptul că eforturile autorităţilor române de a controla boala ar trebui completate cu măsuri suplimentare din partea UE. Astfel, toate animalele aparţinând familiei equidae şi care provin din România vor fi, de acum înainte, transportate în alte state membre doar din complexe certificate ca fiind neinfestate cu AIE şi sub un regim specific şi cuprinzător, ce include o dublă testare înaintea distribuirii.
Noile reguli europene în această privinţă se referă şi la creşterea gradului de urmărire şi control pentru animalele deja ajunse la destinaţie în statele membre. De asemenea, măsurile permit şi o posibilă viitoare 'regionalizare' a măsurilor pe teritoriul României, în acele zone în care s-a demonstrat că boala a fost pe deplin eradicată, se precizează în comunicatul executivului comunitar.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
România, singura ţară din UE în care un medicament aşteaptă un an să fie inclus în lista compensatelor (Prigent, GSK) România este în prezent singura ţară din Uniunea Europeană în care există o perioadă de aşteptare de un an până când un nou produs este evaluat pentru a fi inclus în lista medicamentelor compensate, a declarat, joi, Pascal Prigent, directorul general al GSK România.
Pascal Prigent: România, singura ţară din UE în care un medicament aşteaptă un an să fie inclus în lista compensatelor România este în prezent singura ţară din Uniunea Europeană în care există o perioadă de aşteptare de un an până când un nou produs este evaluat pentru a fi inclus în lista medicamentelor compensate, a declarat, joi, Pascal Prigent, directorul general al GSK România.
România pe ultimul loc în UE în ce priveşte media cheltuielilor de sănătate legate de cancer Cancerul a costat în 2009 aproximativ 126 de miliarde de euro în cele 27 de ţări ale Uniunii Europene, România situându-se pe ultimul loc în privinţa cheltuielilor pe locuitor, subliniază luni un studiu britanic care a ţinut cont de ponderea economică a cheltuielilor pentru sănătate, de costurile legate...
România, statul UE cu cel mai mare procent al deceselor în spitale care puteau fi evitate Aproape jumătate (49,4%) din cazurile de deces înregistrate în spitalele din România în anul 2013 puteau fi evitate având în vedere tehnologiile şi cunoştinţele medicale actuale, acesta fiind cel mai mare procent înregistrat în rândul statelor membre ale Uniunii Europene, arată datele publicate marţi...
Atilla Kelemen (UDMR): România şi UE nu vorbesc în aceeaşi termeni în privinţa produselor tradiţionale Vicepreşedintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaţilor, Atilla Kelemen, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că România şi Uniunea Europeană nu vorbesc în aceeaşi termeni când vine vorba de produsele tradiţionale, iar din acest motiv...
România, printre statele UE cu cei mai buni timpi de reacţie şi acurateţe în localizarea apelanţilor la 112 România se situează printre statele membre cu cei mai buni timpi de reacţie, sub 10 secunde, şi o acurateţe sporită în localizarea apelanţilor la numărul unic de urgenţă 112, potrivit celui mai recent raport al Comisiei Europene.